Търговците най-често лъжат потребителите, като крият или дават грешна информация,

...
Търговците най-често лъжат потребителите, като крият или дават грешна информация,
Коментари Харесай

Разкриха шашмите на търговците измамници, ето как да не им се хванем

Търговците най-често лъжат потребителите, като крият или дават неверна информация, с цел да купят стоките им, демонстрира разбор на Комисията за отбрана на потребителите,

Най-често клиентите биват заблуждавани, че доставката за тях ще бъде за без пари, само че при приемането на продуктите са неприятно сюрпризирани. Скритата начислена доставка е най-често при артикули с ниски цени, които другояче потребителите не биха поръчали.

Проверка сподели, че полски уеб сайтове за техника постоянно употребяват по-скоро противоречиви практики, с цел да притеглят родни клиенти.

Обявяват по-ниски цени от българските уеб сайтове, само че те не са дефинитивни и по-време на поръчката се прибавят спомагателни суми, като поръчка и разплащане с натрапен платеж. Отделно фактурирането на стоките е на полски и документите не могат да се употребяват пред данъчните служби у нас.

Анализът на КЗП за миналата година демонстрира, че жалбите за неиздаване на касови бележки понижават. Все още търговците не осведомят за различни способи за решение на разногласия.

Един от тях е помирителни комисии към КЗП, като те оказват помощ за изчистване на проблеми търговец-потребител, сподели по време на кръгла маса онлайн Христо Трендафилов – шеф „ Защита на потребителите при продажба от разстояние “ в КЗП.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР