Търговците на петрол се надпреварват да намерят достатъчно кораби, железопътни

...
Търговците на петрол се надпреварват да намерят достатъчно кораби, железопътни
Коментари Харесай

Кораби, влакове, пещери: Търговците на петрол издирват всяко пространство за съхранение

Търговците на нефт се надпреварват да намерят задоволително кораби, железопътни вагони, пещери и тръбопроводи, в които да съхраняват гориво. Причината - по-конвенционалните складови пространства към този момент се пълнят със страшна мощ на фона на изобилното предложение и внезапното търсене поради исторически ниските цени.

През последните дни бяха резервирани десетки кораби и нефтени танкери, с цел да съхраняват в морето най-малко 30 милиона барела реактивно гориво, бензин и дизел. Резервоарите на сушата са цялостни или към този момент резервирани, демонстрират търговски данни, написа Reuters.

И всичко това ще бъде добавено към към 130 милиона барела суровина, които към този момент са в плаващи хранилища, показват източници на организацията.

Търсенето на нефт и продуктите му се стопи с 30%, откакто държавните управления по света споделиха на жителите да останат вкъщи, с цел да предотвратят разпространяването на вируса. По този метод бяха заземени самолети, кораби останаха по пристанищата, а персоналните коли - паркирани. И по този начин светът остана покрит от доставките на нефт.

ОПЕК, Русия и други огромни производители се договориха за ограничение на производството, само че това ще понижи доставките единствено с към 10% и ще стартира чак през май.

Трудно е да се реши общият потенциал за предпазване на нефт в света, само че признаците, че се доближава лимитът, стават все по-очевидни. Повишаването на морското предпазване е един от тези индикатори, защото е по-скъпо от съхранението на сушата и чисто механически е по-сложно.

Производителите на петрол, рафинериите и търговците също се обръщат към по-необичайни тактики като запазване на недопечен нефт и гориво във вагони в североизточните елементи на Съединени американски щати или в неизползвани тръбопроводи.

В северозападния център за пречистване и предпазване на Европа към момента има място за запълване, само че специалистите в сектора споделят, че множеството от останалия потенциал към този момент е непокътнат.

Солените пещери в Швеция и други скандинавски страни също са били напълно или изцяло резервирани.

" В момента работим върху най-странните места за предпазване, в действителност сложни места, където има оперативни ограничавания ", разяснява Криен ван Беек, брокер в ODIN - RVB Tank Storage Solutions в Ротердам.

Съединени американски щати са останали с малко пространство за предпазване на рафинирани артикули съгласно други източници. Те обаче прибавят, че по-предпочитаните места за предпазване към този момент не са налични.

В Съединени американски щати резервоарите за предпазване на сушата са резервирани най-вече за локални рафинерии, които употребяват железопътни вагони за предпазване на недопечен нефт, както и бензин и дизел. Очаква се всички вагони в разнообразни композиции, които могат да се употребяват, да бъдат запълнени до горе.

В хъбовете с малко място като Чикаго да вземем за пример операторите на контейнери начисляват по-голяма награда и по-дълъг лизинг. Те изискват лизинг за 24-36 месеца, а не по-обичайните 12 месеца, изясняват брокери на рафинирани артикули.

При свръхпредлагането на пазара цените на петрола се сринаха до най-ниските си равнища от две десетилетия. Тази седмица американският Western Texas Intermediate направи невиждано гмуркане в негативната територия. И откакто стана ясно, че всички вероятни съдове за предпазване към този момент са цялостни или резервирани, в този момент следва да забележим какво ново могат да измислят търговците на гориво. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР