Търговците на кръв вече не са само пред кръвните центрове,

...
Търговците на кръв вече не са само пред кръвните центрове,
Коментари Харесай

Търговци на кръв изнудват нуждаещи се: Сакче кръв е 250 лв.

Търговците на кръв към този момент не са единствено пред кръвните центрове, само че и в обществените мрежи. Как работи кръвната мафия в Бургас?

Ранно утро в града. Търговците към този момент са пред центъра за кръводаряване в града. Около десетина мъже дежурят. Идват, питат, оферират кръвта си. Цената за сакче кръв е 250 лв., оповестява Нова телевизия.

" Но те не са единствените, които оферират кръв против залащане. Много постоянно кръвта е възмездена с пари или с някаква друга услуга даже сред родственици. Но ние няма по какъв начин да го разберем. При нас индивидът идва и споделя името на болния за който подарява. Но ние нямаме концепция този човек по какъв начин е подтикван да пристигна при нас. Той твърди, че е доброволец ", споделя доктор Людмила Желязкова, шеф " Отделение трансфузионна хематология ".

Въпреки, че настояват, че са доброволци, от кръвния център са подавали сигнали против наличието им. Полицаите идвали, проверявали персоналните карти, а по този начин наречените донори постоянно имали пояснение.

С търсенето на кръв преди няколко месеца се сблъсква и Кристина от Бургас, която пробва да избави татко си. Световният вицешампион по класическа битка при ветераните Любомир Ламбов катастрофира тежко, нужна е и тромбоцитна маса от рядка кръвна група.

" Общо за два месеца ми бяха нужни 65 кръводарители, което сами разбирате, че е извънредно мъчно постижимо. Да се намерят толкоз хора, които да дарят кръв непринудено. Благодарение на това, че той беше състезател и много прочут в спортните среди, се отзоваха доста хора на апела ми за даряване на кръв ", споделя Кристина Ламбова.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР