Търговците на гласове за предстоящите местни избори стават все по-изобретателни.

...
Търговците на гласове за предстоящите местни избори стават все по-изобретателни.
Коментари Харесай

Глас срещу екскурзия в Турция или Гърция – най-новата мода за печелене на доверие

Търговците на гласове за идните локални избори стават все по-изобретателни. Подкрепа против заричане за екскурзия в Гърция или Турция е най-новата мода във Великотърновска община. Това описа пред публицисти основен контрольор Веселин Райков, шеф на районно управление (на МВР) – Велико Търново, съобщи сътрудник на " Фокус “ .

Днес в района се организира спецакция против нарушавания на изборното законодателство – пазаруване на гласове, непозволена пропаганда и така нататък Действията на екипите на полицията бяха съсредоточени в остарялата столица, град Дебелец и село Водолей.

" Проверявани бяха места и адреси, на които има необичано регистрирани много лица и то с адресна регистрация направена в последната година, като задачата евентуално е да се обезпечат гласоподаватели на съответни места “, добави гл. инсп. Райков.

За село Водолей, да вземем за пример, са открити доста къщи, в които са записани по към десетина живущи, а действително парцелът наподобява ненаселен. От полицията прецизираха, че има към 50 новодомци в селото, които са се настанили в последната една година.

" Целта ни е да разберем по каква причина тези хора са били регистрирани тук, кой и по какъв начин им е съдействал и дали целия развой има някаква връзка с изборите “, изяснява началникът на РУ-Велико Търново.

Сигналите за изборни нарушавания са десетина, като повече от половината от тях са за Водолей.

От търновската полиция оповестиха и за нова мода измежду купувачите на гласове – оферират се безвъзмездни екскурзии против поддръжка на един или различен претендент. Гласоподавателите ще пътуват в Европа след изборите, а най-атрактивните дестинации се оказват Гърция и Турция.

След днешната акция от ОД на Министерство на вътрешните работи регистрират, че има единствено един арестуван, против който към момента няма никакви обвинявания. Разпитани са и други четирима.

Проверени са 30 адреса, 149 жители, 17 търговски обекта, пет пункта за черни и цветни метали, четири заложни къщи, четири компании за бързи заеми, един обект за продажба на дърва и 50 автомобила.

Съставени са 2 акта и са наложени 4 санкции по фиш.

Операцията се осъществя взаимно с Областна администрация и с присъединяване на чиновници от ОДМВР – В. Търново и Зонално жандармерийско ръководство. Действията на полицейските чиновници не престават и в идващите дни.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР