Търговци ни пробутват развалени храни по време на голямото предпразнично

...
Търговци ни пробутват развалени храни по време на голямото предпразнично
Коментари Харесай

Невнимание или търговски номер? Продават развалена луканка на промоция в магазин в Пловдив

Търговци ни пробутват развалени храни по време на огромното предпразнично извършване на покупки, възмущава се четец на TrafficNews . Потребителят се натъкнал на съмнителна луканка, изложена на стелажите на една от най-оборотните вериги в страната Kaufland. Ситуацията се случила на 30 декември в обекта им в ж.р. Тракия в Пловдив.
Прочетете още
Деликатесът, предлаган от КФМ, бил на огромна промоция – 25% по-ниско от постоянната му цена. Червеният етикет на Дряновската луканка привлякъл вниманието на потребителя, само че когато се доближил – той видял неправда. Част от тях били покрити с бели петна, евентуално плесен. Пловдивчанинът акцентира, че по етикет продуктите към момента се намират в период на валидност. Да бъдат употребявани обаче е рисково.



Не е ясно, дали това е на ниска цена търговски номер, който цели да продаде негодна стока, или по нечие нехайство продуктът е попаднал измежду щандовете. 

Припомняме, че от Българската организация по сигурност на храните организират масирани инспекции поради предпразничното извършване на покупки, които не престават до 2 януари. Инспекторите наблюдават точно за сходни случаи, в които търговци предлагат развалени храни на потребителите си. Обект на инспекции са магазини, заведения за хранене, индустриални бази и пазари.

Ако и вие се натъкнете на нещо неправилно, имате опция на подадете сигнали на горещия телефон на БАБХ - 0700 122 99.  Mоже да изпращате сигналите си и до нас - като известие в страницата ни във  или на публицистичната ни поща . 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР