Търговци на секс играчки потъркват доволно ръце насред пандемията

...
Вибраторите са най-продаваната стока през последните 18 месеца в условията
Коментари Харесай

Вибраторите са най-продаваната стока през последните 18 месеца в условията на пандемия. Това показа проверка на „Телеграф“ след големите търговци и дистрибутори на секс играчки у нас, пише "".

При средна продажба от около 600 бройки годишно за цялата страна в периода от февруари 2020 до септември 2021 година са продадени над 2000 бройки различни модели и конфигурации на вибриращите играчки за удоволствия, сочат данните на търговците.

Оказа се, че в последните месеци дори има недостиг на този артикул, тъй като основното му производство е в Китай и има забавяне с доставките от тази част на света.

Дискретно
Секс артикулите по документи са разделени в две категории - класически вибратори и други вибриращи играчки. В нея попадат по-екстравагантните аксесоари за доставяне на интимно удоволствие. Размерите и функциите им са най-различни, а цветовата палитра и приложението им са богати.

Търговците са категорични, че вибриращите играчки за възрастни се харчат като топъл хляб у нас в пандемията. По-голямата част се поръчват онлайн и доставят до дома или офиса в дискретна опаковка, като задължително никъде не е посочено съдържанието на пратката или името на сайта.

Страх
Втори по ръст в продажбите са презервативите и лубрикантите. Причината е, че кондоми се ползват дори от неваксинирани семейни двойки. „Жената или мъжа ги е страх да не се заразят от партньора си и затова си слагат презерватив. Купуват ги предимно хора, които не желаят да се ваксинират. Има и ваксинирани - те пък от страх да не заразят партньора, но са по-малко“, обясни млада продавачка от голям сексмагазин в София.

Причината за нарасналото търсене на подобен род стоки е в пандемията, категорични са търговците.

„Хората стоят повече по домовете си. Много работят хоумофис, не излизат навън, не се срещат с други хора. Имат нужда от такива удоволствия, а не искат да рискуват. Особено при бързите свалки за една вечер“, коментира търговецът. В последно време се търсят по безшумни играчки, тъй като цялото семейство си е у дома и желаещият да се усамоти търси повече дискретност.

Предпочитат се и водоустойчиви, тъй като масово играчките се ползват тайно в банята.

Кукли
По-голямата част от клиентите в пандемията са жени, довериха още търговците. Това пак се обяснява с липсата на социални контакти, тъй като мъжете са по-недисциплинирани, излизат повече навън и са склонни да рискуват със случайни авантюри. Докато жените били по-стриктни при спазването на мерките.

„И двата пола обаче използват презерватива като маска, за да се предпазят. Вече от СПИН не е такъв страхът, както от коронавируса“, обясни продавачка в сексшоп. Търговец в денонощен магазин пък сподели, че му е направило впечатление, че през последните месеци презервативите са били по-продавана стока, а не маските.

„Може да е случайно, но според мен не е“, убеден е той. Трети по продажба са секс куклите, но при тях има по-скоро застой при продажбите - нито голямо увеличение, нито пък намаление в сравнение с предходни години.

Виртуално
Продавач-консултант в действащ онлайн сексшоп, който има и физически обекти в столицата, признава, че клиентите им предпочитат да пазаруват секс атрибути виртуално, а не на място. „Тази тенденция обаче се засили още от преди пандемията.

Причината е, че повечето хора ги е срам“, отчита продавачката. Намаляло е обаче търсенето на секс бельо, както и на дискове с порнографско съдържание, тъй като повечето онлайн сайтове със секс обявиха промо и дори пуснаха безплатно платформите си още при първия локдаун. На място в магазините идват предимно сами мъже, които търсят различни стимуланти и мастурбатори.

Тийнейджърите се надъхват с попърс
Все по-често стимуланти се търсят от млади момчета - около 18-годишни. Те прибягват до т.нар. попърс спрейове. Продуктът е в малки шишенца, пълни с различни химикали, главно алкил нитрит, което се използва за афродизиак.

„Съмнявам се, че на тази възраст им е трудно да вдигнат самолета. В определена дозировка младежите го употребяват вместо наркотик, защото при рязко вдишване директно от шишето влияе по този начин“, обясни продавачка. По-младите жени и момичета пък си избират испанска муха, която също се води афродизиак.

Компаньонките надуха цените в кризата
Актуални с кризата и нарастващата инфлация са и цените на платените сексуални услуги, показва още проверката. Ако до преди пандемията един сеанс при компаньонка струваше 100 - 150 лева, вече трудно се намира жрица под 150 лева, и то обикновено е такава, прехвърлила 30-те.

Причината в повишението на цените е и поради факта, че по-оборотните мадами, които до преди коронавируса работеха в чужбина, се завърнаха у нас и рязко качеството на този тип услуга се повиши, обясни бизнесмен, който държи няколко от големите клубове.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР