Търговци на горива излязоха на протест в Пловдив. Сред тях

...
Търговци на горива излязоха на протест в Пловдив. Сред тях
Коментари Харесай

Търговци на горива излязоха на протест

Търговци на горива излязоха на митинг в Пловдив. Сред тях са търговци на едро и дребно на горива, притежатели на бензиностанции, транспортни компании, пренасящи горива.

Те се оповестиха против законопроекта за административно контролиране на икономическите действия, свързани с петрол и артикули от нефтен генезис. Според уредниците готвените промени ще доведат до внезапно повишение на цената на горивата по веригата до крайния консуматор.

На митинга участват представители на сектора от Пловдив, Стара Загора, Пазарджик, Велинград и Хасково, както и техника - цистерни.

Инициатор на законопроекта е депутатът от " Обединени патриоти " Емил Димитров –Ревизоро. Документът беше импортиран в Народното събрание на 7-и март. Срещу текстовете му незабавно реагираха от Националната асоциация на зърнопроизводителите, която заядно с още 28 организации в земеделието подписаха декларация, в която желаеха фермерите да бъдат изключени от законопроекта.

По-късно от Асоциацията на зърнопроизводителите оповестиха, че ще проведат народен митинг на 3-и април. До протестно зареждане на селскостопански машини в публични бензиностанции не се стигна, защото браншът реализира договореност с премиера и с депутати земеделските производители да останат отвън обсега на законопроекта. Причината: върху горивата за аграрната активност се реализира задоволително надзор по разпоредба Н-18.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР