Търговци излизат на протест от 17 ч. пред Министерството на

...
Търговци излизат на протест от 17 ч. пред Министерството на
Коментари Харесай

Търговци на протест срещу новия софтуер за продажби

Търговци излизат на митинг от 17 ч. пред Министерството на финансите против Наредба-18 на Национална агенция за приходите. Тя ги задължава да вкарат нов програмен продукт за ръководство на продажбите, а това ще даде пряк достъп на данъчните до базата данни на компаниите.
Опасенията им са за вероятни злоупотреби както с информацията за клиенти им, по този начин и за цените на артикули и услуги, брой чиновници, заплати и така нататък

В обсега на наредбата попадат и общопрактикуващите лекари, които след 31-и януари би трябвало да поддържат два софтуера- един за обезпечените и един за неосигурените пациенти, към които Национална агенция за приходите също ще има пряк достъп. Джипитата настояват,че по този метод има заплаха за приключване на здравна информация.

До края на март е срокът за онлайн магазините, които също би трябвало да вкарат новия данъчен програмен продукт.

Основният мотив срещу новите данъчни правила бе против условието софтуерът за ръководство на продажби наложително да поддържа интерфейс на български език. От БСК показаха, че софтуерните стратегии са на британски и няма вид компании като " Майкрософт " да ги изготвят на български поради потребностите на Национална агенция за приходите.

През есента на предходната година от Българска стопанска камара също прикани да бъдат прецизирани текстовете в наредбата, които основават несъразмерна административна тежест или ограничавания. Предложенията им бяха показани в хода на публичните съвещания, само че не бяха признати при предходното изменение на наредбата на 2-и юли 2019-а.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР