Търговският клон на руския гигант Лукойл - Litasco, е преместил

...
Търговският клон на руския гигант Лукойл - Litasco, е преместил
Коментари Харесай

Защо собственикът на Лукойл Нефтохим“ се мести в Дубай?

Търговският клон на съветския колос " Лукойл " - Litasco, е преместил част от интервенциите си в Дубай през последните няколко месеца, поради европейските наказания против Москва, оповестява Reuters. Според източтици на организацията глобите принуждават търговците да се пренасочат към неутрална територия.

Компанията е позната у нас като притежател на петролната рафинерия в Бургас " Лукойл Нефтохим ". Припомняме, че тази година в България се появи информация за одържавяване на рафинерията в Бургас.
 България може да спре износа на горива от
България може да спре износа на горива от " Лукойл "

Това заяви министър председателят Кирил Петков

Litasco, която е основана в Швейцария, е преместила минимум 15 души в Дубай, където преди това имаше единствено посланичество. Екипът в Обединените арабски емирства включва световния началник на търговията с нефт, търговецa на дестилати, както и HR екипа на компанията.

Руски жители също са измежду преместилите се в Дубай

На всички преместили се е препоръчано нарастване на заплатите. Някои чиновници обаче са предпочели вместо това да изоставен компанията.

" Преместването е неизбежно, поради шестия пакет от европейски наказания, които не разрешават закупуването на съветски нефт от 5 декември. Те няма да имат какво да вършат в Швейцария ", твърди пред Reuters един от източниците на търговците.
 Лукойл продава рафинерията в Сицилия на американска компания?
Лукойл продава рафинерията в Сицилия на американска компания?

Заводът, който доставя 22% от италианското гориво, ще затвори, в случай че остане в съветски ръце

Към момента " Лукойл " отхвърли коментар, а дъщерното сдружение Litasco съобщи, че не разяснява търговски или бизнес въпроси.

От 5 декември европейски и швейцарски субекти няма да могат да купуват съветски морски недопечен нефт, а от февруари рафинираните артикули също ще бъдат неразрешени.

Какво и къде управлява Litasco

Litasco ръководи четири рафинерии в Русия и още три в Италия, Румъния и България и има 45% дял в рафинерията Zeeland в Нидерландия. Италианският цех на компанията е разгласен за продажба и е привлякъл интерес от частната капиталова компания Cross Bridge. 

Според един от източниците на Reuters, комерсиалният клон ще насочи съветския си нефт към своите рафинерии в страната, а за европейските си рафинерии ще купува повече недопечен нефт от трети страни.

" Лукойл " купува дъщерното сдружение на Shell в Русия

Дружеството има верига от 411 бензиностанции
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР