Търговските центрове настояват да бъдат отворени на 12 април т.

...
Търговските центрове настояват да бъдат отворени на 12 април т.
Коментари Харесай

Търговските центрове искат да отворят врати на 12 април

Търговските центрове упорстват да бъдат отворени на 12 април т. година и упорстват за решение, откакто за следващ път бяха затворени поради епидемията от COVID-19. В сектора работят над 150 000 души, обосновават се от Българска асоциацията на ритейл центрове.

От асоциацията са разпратили публично писмо до премиера Бойко Борисов, до Министерство на здравеопазването и министър Костадин Ангелов, защото са затворени повече от 5 месеца и чакат финансова поддръжка от страната.

Ето и апела на съдружие " Българска асоциация на ритейл центровете ", подписан от ръководителя на организацията Манол Гойгаджиев:

С актуалното отворено писмо бихме желали да призовем огромните търговски центрове в страната, както и огромните нехранителни магазини, да бъдат отворени на 12 април и настояваме за заслужено отношение на страната по отношение на всички компании в бранша.

В началото на месеца за следващ път браншът ни беше подложен в цялостна неизясненост във връзка с това по кое време и по какъв начин ще може да възобнови активността си – без съответни причини за какво се прави това и без никаква информация докога финансовата тежест от подхванатите ограничения ще пада единствено върху обособени браншове, измежду които е и нашият. Близо 5 месеца сме затворени и към сегашния миг чакаме от страната ефикасна финансова поддръжка, защото стратегиите за подкрепяне са ориентирани към дребни и междинни предприятия, към които множеството търговски центрове не спадат.

Нямаме никаква изясненост докога заетите в сектора над 150 000 души и техните фамилии ще бъдат заложници на по този начин създалата се обстановка и дискриминационни по отношение на бранша решения. Всичките ни опити да сътрудничим на институциите и дружно да намерим излаз от рецесията досега остават без резултат, а дейностите ни – незабелязани. За последната една година няма потвърдена връзка сред активността на комерсиалните обекти и повишаването на броя на инфектираните в страната.

В обектите ни строго се съблюдават всички открити интернационалните стандарти за сигурност и се ползват редица ограничения за сигурност с потвърдена успеваемост – наложителни маски, регулярна стерилизация на общите елементи, засилена защита и предварителна защита на скупчването на хора, възбрана за посещаване на лица под 18 години без компаньон и доста, доста други.

В умозаключение бихме желали да подчертаем, че както и досега, може да разчитате на партньорство и поддръжка от наша страна. Разполагаме с специалистите, опита и информацията, нужни с цел да обновим активността на центровете и подсигуряваме сигурността на нашите гости, наематели и сътрудници.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР