Търговски неволи в Италия заради необичайно топлото време. В сезона на

...
Търговски неволи в Италия заради необичайно топлото време.
В сезона на
Коментари Харесай

Търговски неволи в Италия заради необичайно топлото време

Търговски несгоди в Италия поради извънредно топлото време.

В сезона на пониженията купища зимни облекла останаха непродадени. Това е цената, която притежателите на магазини заплащат поради климатичните промени.

Рим както постоянно е многолюден през януари. Необичайното е, че могат да се видят локални поданици по къси панталони и тениски, а облечените дебело туристи - по насила да смъкват палтата и якетата поради пролетните температури. За тези обаче, чийто бизнес са продажбите на ски облекло и зимни облекла, хубавото време не е добра вест.

" По-топло е от предишния сезон. Продажбите се намалиха с 30% ", споделя Винченцо Патано, притежател на състезателен магазин.

Зимата в друга обичайната туристическа дестинация - Пиза, също е прекомерно мека.

" От доста време не се е налагало да си закупувам яке. Предпочитам да нося суичер, тъй като е топло, прекомерно топло! Януари е, а е горещо ", разяснява Елена, жителка на Пиза.

Въпреки някои по-студени дни, най-вече в северна Италия, като цяло температурите през този интервал са високи, осведоми Българска национална телевизия.

" Декември завърши с връх за Италия. Това беше вторият най-горещ месец за последните 200 години ", уточни Масимилиано Паскуи, климатичен специалист.

Все отново търговците се надяват финалните понижения да компенсират в някаква степен неосъществените продажби на зимно облекло, тъй като и през ноември търсенето им е минимално. А учените таят очаквания да е доближат пика на поредицата от върхове - от юни всеки идващ месец беше обявяван за най-горещия в света.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР