Търговската война, започната от президента Доналд Тръмп ще лиши световната

...
Търговската война, започната от президента Доналд Тръмп ще лиши световната
Коментари Харесай

МВФ смята, че търговската война на САЩ ще струва на икономиката 1,5 трлн. долара


Търговската война, стартирана от президента Доналд Тръмп ще лиши международната стопанска система от 1,52 трилиона $, като най-големите вреди от това в дълготрайно бъдеще ще бъдат за самите Съединени американски щати. Това излиза наяве от обява на испанското издание АВС, което се базира на данните от годишното съвещание на Международния валутен фонд (МВФ).

Според фонда при неприятен сюжет за развиване на събитията, международният пазар ще се свие със 17 %, а международният Брутният вътрешен продукт ще спадне с 1,9 %. Това значи, че международната стопанска система ще бъде подложена на още по-големи земетресения, от тези по време на финансовата рецесия през 2008 – 2009 година

Освен това специалистите от МВФ считат, че международната стопанска система още не е усетила изцяло резултата от политиката на протекционизъм на администрацията на Тръмп. Именно през 2019 година интернационалната търговия ще се сблъска с най-големите проблеми.

Сега предстоящият растеж на международната търговия съставлява 3,9 %, което е с половин % под предходната година. Въпреки това специалистите от МВФ считат, че този индикатор би трябвало да се понижи с още 0,2 %, оповестява АБС.

Спред МВФ, в случай че Съединени американски щати и Китай не прекратят комерсиалната война, то световната стопанска система ще загуби към 1,52 трилиона $. Освен това отрицателно въздействие върху стопанската система ще оказват и неяснотите, свързани с излизането на Англия от Европейски Съюз.

В краткосрочно бъдеще най-големи вреди от комерсиалната война ще претърпи Китай, само че в дълготрайно, преди всичко, поради ответните мита най-силно ще пострадат Съединени американски щати, акцентира изданието.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР