Търговската война между Вашингтон и Пекин ескалира, след като Китай

...
Търговската война между Вашингтон и Пекин ескалира, след като Китай
Коментари Харесай

Китай отвръща с ответни мерки на наложените от САЩ по-високи мита

Търговската война сред Вашингтон и Пекин ескалира, откакто Китай разгласи нощес по-високи митнически цени върху американски артикули на стойност 60 милиарда $ в отговор на наложените от американския президент Доналд Тръмп увеличени мита върху китайски артикули, заяви Асошиейтед прес, представена от Mediapool.

``
реклама

Митническите цени от 5 до 25 % ще влязат в действие на 1 юни във връзка с 5200 американски продукта, в това число акумулатори, спанак и кафе, заяви китайското министерство на финансите.

Решението е в отговор на решението на Съединени американски щати от петък да покачат митата на китайски импорт на стойност от 200 милиарда $ от 10 на 25 %. Според американски публични представители решението е било взето в отговор на отмятането на Китай от задължения, поети по време на по-ранните търговски договаряния.

Индексите на фондовите тържища спаднаха внезапно в следствие от безпокойството на вложителите за евентуалните стопански вреди. Индустриалният Дау Джоунс спадна с 600 пункта в следобедната търговия или съвсем с 2,5 %. С сходен % спадна и показателят Стандард енд Пуърс 500. Цената на акциите спадна и в Европа и Азия.

Двудневните търговски договаряния сред американски и китайски представители бяха прекъснати в петък без съглашение. И двете страни дадоха да се разбере, че евентуално ще има нови диалози.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР