Търговската улица на Лондон - Ню Бонд, изпревари Шанз Елизе

...
Търговската улица на Лондон - Ню Бонд, изпревари Шанз Елизе
Коментари Харесай

Лондон изпревари Париж в класацията за най-скъпа търговска улица в Европа

Търговската улица на Лондон - " Ню Бонд ", изпревари " Шанз Елизе " в Париж по наеми на търговски площи и с цена от 1350 евро на кв. м месечно се изкачи на трета позиция в света и преди всичко в Европа. Това демонстрира 29-ият отчет на интернационалната консултантска компания " Кушман и Уейкфийлд " (Cushman & Wakefield) за най-скъпите търговски улици в света (Main Streets Across The World).

Първото и второто място за поредна година остават непроменени и се заемат надлежно от горната част на " Пето Авеню " в Ню Йорк с 2355 евро на кв. м за месец и " Козуей " в Хонконг с 2140 евро за кв. м.

На четвърта позиция се изкачва " Виа Монтенаполеоне " в Милано с 12.5% растеж на наемите и междинни равнища от 1125 евро за кв. м.

Доскоро най-скъпата европейска улица " Шанз Елизе " слиза на пета позиция в класацията без смяна на месечния наем от 1105 евро за кв. м.

С 46 евро/кв.м софийският бул. " Витоша " заема 51-ва позиция измежду 451 търговски улици в света . Най-популярната комерсиална локация в София слиза с едно място по отношение на миналогодишния отчет на " Кушман и Уейкфийлд ".

Интерес към бул. " Витоша " демонстрират марки в междинния и наличния ценови сегмент, насочени главно към ежедневната мода. В синхрон с наклонността за здравословен метод на живот през последните години очевидно се разрастват и търговците в категорията " Здраве и хубост ", означават от " Фортън ", които са сътрудник на " Кушман и Уейкфилд " за България и Македония.

" Редом с този интерес превръщането на бул. " Витоша " в известна пешеходна зона и високият трафик от хора вършат комерсиалната улица желано място и за отваряне на кафенета, заведения за хранене и питейни заведения ", разяснява Иван Граматиков, управител " Търговски площи " във " Фортън ". Неговата прогноза е засиленото търсене да докара и до лек растеж на наемните равнища по бул. " Витоша " през идващите месеци.

Според създателя на световния отчет на " Кушман и Уейкфилд " Дарън Йейтс без значение, че редица търговски улици в света записват спад на наемите, пазарът остава динамичен в отговор на международните софтуерни и демографски трендове.

Водещите местоположения не престават да са във фокуса на световните марки, които търсят благоприятни условия да основат нови и вълнуващи прекарвания за потребителите. По-иновативните измежду тях съчетават онлайн с физическото извършване на покупки в устрема си да предложат по-цялостно прекарване и в следствие от това местоположението продължава да е от значително значение, обобщава Дарън Йейтс.
В европейски проект, макар първичното стъписване от Брекзит, комерсиалните местоположения в Лондон остават измежду най-желаните от огромните фешън марки. В поддръжка на това наемните равнища на " Ню Бонд Стрийт " са нарастнали с 37.5% за година.

На другия полюс е Париж, където политическата неустановеност докара до краткотраен спад на интереса от страна на търговците.

В Италия наемите като цяло се задържат без смяна. Търсените търговски улици в градове като Милано, Торино и Флоренция обаче означават растеж с помощта на известността си като фешън и туристически местоположения.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР