Търговската камара на Европейския съюз в Китай публикува Насоки за

...
Търговската камара на Европейския съюз в Китай публикува Насоки за
Коментари Харесай

Китай и ЕС са важни икономическо-търговски партньори

Търговската камара на Европейския съюз в Китай разгласява „ Насоки за фирмите от Европейски Съюз в Китай 2022/2023 “, в които се показва, че привлекателността на Китай за задгранични вложители е намаляла, само че също по този начин, че европейските компании към момента се надяват да влязат на него.

На постоянната конференция на Министерството на търговията, извършена през днешния ден, говорителката Шу Дзюетин сподели, че Китай постоянно е подкрепял икономическата глобализация, праволинейно е насърчавал отварянето на високо равнище, форсира построяването на нов модел на развиване и е дал повече пазарни, капиталови благоприятни условия и благоприятни условия за напредък на фирмите от целия свят.

От януари до август тази година действително употребяваните непознати капитали от Китай са били 138,4 милиарда $, което е нарастване от 20,2%. От тях вложенията на Европейски Съюз в Китай са се нараснали със 123,7%.

Според Шу Дзюетин, задгранични вложители в това число тези от Европейски Съюз не престават да са оптимистично настроени към китайския пазар и се надяват да продължат да уголемяват вложенията и съдействието с Китай.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР