Търговска война със САЩ ще има единствено катастрофални последици за

...
Търговска война със САЩ ще има единствено катастрофални последици за
Коментари Харесай

Китай: Търговска война със САЩ би била катастрофална за световната икономика

Търговска война със Съединени американски щати ще има само пагубни последствия за международната стопанска система, съобщи китайският министър на търговията Чжон Шен, представен от Ройтерс, на фона на засилените рецензии на Пекин към препоръчаните от Вашингтон мита върху вноса на метали.

След напън от техни съдружници Съединени американски щати позволиха опцията за освобождение на някои страни от митата, само че прицел на гнева на Тръмп е Китай, разширението на чието произвеждане способства за международния остатък от стомана. Китай неведнъж съобщи, че ще отстоява законните си права и ползи, в случай че стане цел на американски търговски ограничения.

В изявление в коридорите на годишната сесия на Народното събрание Чжон съобщи, че страната му не желае комерсиална война и няма да стартира такава.

"В една комерсиална война няма спечелили. Тя ще донесе само злополука за Китай, Съединени американски щати и останалия свят ", сподели министърът.
Ще продължим полемиките си със Съединени американски щати по тези въпроси, защото никой не желае комерсиална война, сподели Чжон, представен от Франс прес.

Той обаче акцентира, че страната му може да се оправи с всевъзможни провокации и уверено ще брани ползите си.
Съединени американски щати са най-големият вносител на стомана в света. През 2017 година те са купили 35 милиона тона суровина, като Южна Корея, Япония, Китай и Индия съставляват дружно 6,6 милиона тона.

Китай е най-големият производител на стомана и алуминий, само че производството му съставлява дребна част от американския импорт (2,7 % от стоманата и 9,7 на 100 от алуминия), нареждайки го се надалеч след Канада, Бразилия или Европейския съюз.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР