Търговска война между Китай и САЩ не е правилно решение,

...
Търговска война между Китай и САЩ не е правилно решение,
Коментари Харесай

Китайският външен министър предупреди, че Китай ще даде необходимия отговор в случай на търговска война със САЩ

Търговска война сред Китай и Съединени американски щати не е вярно решение, съобщи китайският външен министър Ван И на конференция на продължаващата Първата сесия на новото 13-то Общокитайско заседание на народните представители, съобщи Ройтерс. Това е първата сесия на новия Върховен юридически орган на Китай след провеждането на 19-ия Конгрес на ККП.

Ван разказа започването на комерсиална война в глобализирания свят като неправилна рецепта, която ще нарани и двете страни, и добави, че Китай ще предприеме нужния и оневинен отговор на сходни дейности:

" Като най-големите стопански системи в света, ползите на Китай и Съединени американски щати са надълбоко преплетени. И Китай и Съединени американски щати са виновни освен за своите нации, само че и за добруването на света. Все още имаме вяра, че двете страни могат да седнат и да проведат спокоен и градивен разговор като равни и да намерят взаимноизгодно решение. "
Очаква се през днешния ден американският президент Доналд Тръм да пподпише документ за налагане на мита върху вноса на стомана и алуминий от надлежно 25 и 10 %. По-рано от Белия дом намекнаха, че някои страни, като Мексико и Канада, може да бъдат освободени от данъка.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР