Търговията с държавни ценни книжа (ДЦК) на Българска фондова борса-София

...
Търговията с държавни ценни книжа (ДЦК) на Българска фондова борса-София
Коментари Харесай

С 20 емисии започна търговията на ДЦК на борсата

Търговията с държавни скъпи бумаги (ДЦК) на Българска фондова борса-София публично започва през днешния ден. До 30 септември 2018 година това ще се случва без такси и комисионни.

От през днешния ден на Основен пазар BSE се търгуват 20 излъчвания ДЦК.

Началото на комерсиалната сесия на БФБ-София беше обещано със специфична гала, в която участваха Маринела Петрова - заместник-министър на финансите, Асен Ягодин - ръководител на Съвета на шефовете на БФБ-София, Нина Стоянова - подуправител на Българска народна банка, Васил Големански - изпълнителен шеф на БФБ-София и представители на членове на Борсата.

" Удовлетворени сме, че с прибавянето на ДЦК увеличихме разнообразието от принадлежности, които се търгуват на Борсата. Така тя става още по-атрактивна за вложителите - цел, за която ще продължим интензивно да работим и за напред ", съобщи Големански.

За да изградят постоянен пазар на ДЦК с дълготраен интерес на вложителите към него, Фондовата борса и Централен депозитар оповестиха през днешния ден самодейност - няма да начисляват такси към свои членове за търговия с този тип принадлежности, в случай че и те надлежно не таксуват своите клиенти. 13 капиталови медиатора и банки откликнаха към този момент на самодейността и няма да начисляват такси на клиентите си при търговия с ДЦК.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР