Търговията с чуждестранна валута, известна още като форекс, е един

...
Търговията с чуждестранна валута, известна още като форекс, е един
Коментари Харесай

Правила при форекс търговията: Създаване на стабилна стратегия за начинаещи, която всеки трябва да знае

Търговията с задгранична валута, известна още като форекс, е един от най-големите и дейни финансови пазари в света, с ежедневни размери на търговия от трилиони долари.

Тя включва продан на покупка и продажба на международни валути, чиято същина е да обменяйте една валута за друга и печелете разликата в процеса. Валутният пазар се трансформира в извънредно известна зона за вложителите заради високата си степен на ликвидност, огромния размер на транзакциите и 24-часа време за търговия без спиране. За разлика от други финансови пазари, валутният пазар няма закрепен продан и транзакциите се правят посредством електронни мрежи сред банки, финансови институции и физически лица по целия свят. Тази 24/7 досегаемост разрешава на вложители от цялостен ​​свят да реагират на непосредственото влияние на интернационалните събития, стопански издания на доклади и други пазарни развития, предоставяйки несравними благоприятни условия за търговия и еластичност.

Разберете главната терминология за Форекс търговия

Преди да се потопите в света на Форекс търговията, е доста значимо да разберете какво е TradingView и следните съществени термини. Тези термини ще ви оказват помощ да изградите нужните съществени познания, с цел да разберете по-добре по какъв начин работи Форекс пазарът:

  • Валутна двойка: Основната единица за валутна търговия, указваща обменния курс сред две валути. Валутната двойка се състои от базова валута и валута на котировка, като EUR/USD, където EUR е главната валута, а USD е валутата на котировката.
  • Спред: Разликата сред цената на покупка и цената на продажба, нормално индикация за транзакционните разноски. Колкото по-малък е спредът, толкоз по-ниска е цената на транзакцията.
  • Ливъридж: Инструмент, който разрешава на търговците да управляват огромни покупко-продажби с малко количество капитал. Въпреки че ливъриджът може да усили облагите, той също по този начин усилва риска от загуби.
  • Stop Loss: Поръчка, заложена на несъмнено ценово равнище, предопределена да ограничи вероятните загуби на вложителя. Ако пазарът се движи против вас, търговията ще се затвори автоматизирано, когато се доближи точката на стоп загуба.
  • Take Profit Point: Подобно на Stop Loss Point, само че се употребява за фиксиране на облаги. Поръчките за Take profit точки автоматизирано затварят договорката, когато доближи несъмнено равнище на облага, осигурявайки авансово избрана облага.

Изберете подобаващ Forex брокер

Ето няколко значими фактора, които би трябвало да имате поради при избора:

  • Регулатори: Много е значимо да се подсигурява, че брокерите са строго контролирани. Брокерите, контролирани от реномирани регулатори, като Националната фючърсна асоциация (NFA) в Съединени американски щати или Органът за финансово държание (FCA) в Обединеното кралство, са по-надеждни.
  • Тип платформа за търговия: Платформата за търговия би трябвало да е лесна за приложимост и постоянна, като дава нужните аналитични принадлежности и механически знаци. Популярни платформи като MetaTrader 4 или 5 постоянно се употребяват от топ брокери в промишлеността.
  • Типове сметки: Изборът на брокер, който предлага многообразие от видове сметки, ви разрешава да изберете най-подходящия акаунт въз основа на вашия жанр на търговия и размер на капитала.
  • Транзакционни разноски: Разберете всички вероятни транзакционни разноски, в това число спредове, комисионни и всевъзможни скрити такси. Изберете брокер, който предлага транспарантни и рационални търговски разноски.
  • Обслужване на клиенти: Отличното обслужване на клиенти е от решаващо значение за разрешаването на проблеми, които може да срещнете по време на транзакцията. Потърсете брокер, който предлага многоезична поддръжка и 24/7 обслужване на клиенти.

Основната конструкция на валутния пазар

Форекс пазарът се състои от разнообразни съществени играчи, всеки от които играе неповторима и значима роля на пазара:

Централна банка

Като значим участник на валутния пазар, централната банка има за цел да поддържа или лимитира обменния курс на несъмнено равнище и рационално да поправя размера на интернационалните запаси. Те поправят предлагането и търсенето на пазарен капитал, като купуват и продават задгранични валути, с цел да обезпечат продан непоклатимост на скоростта.

Търговски банки и други банкови институции

Включва валутни банки и банки за търговия на дребно, които търгуват валути от името на клиенти или от свое лично име, както и между тях посредством междубанковия пазар, като оказват помощ да се свържат купувачите и продавачите на валути.

Мултинационално дружество

Целта на присъединяване на валутния пазар е на първо място да се прави интернационална търговия и да се ръководят валутните опасности , а не непосредствено да се печелят от пазарните съмнения. Тези компании би трябвало да обръщат валути, с цел да заплащат интернационалните транзакционни разноски, заплати на чиновниците и така нататък

Небанкови финансови институции и брокери

Включително профилирани компании за търговия с задгранична валута и валутни брокери, те нормално правят услуги за покупка и продажба, свързват разнообразни контрагенти и получават спредове или комисионни от тях.

Индивидуален търговец

С развиването на интернет и платформите за търговия от ден на ден физически лица вземат участие в транзакции с задгранична валута и те печелят разликата посредством прогнозиране на измененията в обменния курс. Въпреки че размерът на търговията на обособените търговци на целия пазар е относително дребен, броят им е нарастват и също оказват известно въздействие върху пазара.

Методи за разбор: механически разбор и фундаментален разбор

На валутния пазар вложителите нормално разчитат на два съществени аналитични метода за прогнозиране на придвижванията на цените на валутата: механически разбор и фундаментален разбор. Всеки от тези два метода има свои лични характерности и обсег на приложение, което може да помогне на търговците да вземат по-точни търговски решения .

Технически разбор

Техническият разбор се основава на проучване на държанието на пазара, като се употребяват основно исторически данни за цените и размера на търговията, с цел да се предскажат бъдещи пазарни трендове. Основната му концепция е, че пазарното държание се повтаря, тъй че предишните ценови придвижвания и модели могат да дадат улики за бъдещи ценови придвижвания. Инструментите, употребявани от техническите анализатори, включват тренд линии, равнища на поддръжка и опозиция, разнообразни модели на графики (като глава и плещи, двойни върхове и двойни дъна) и механически знаци (като преносими междинни, показател на относителна мощ RSI, MACD). е, че е подсъзнателен и подобаващ за краткосрочна и средносрочна търговия. Ограничението на техническия разбор обаче е, че той може да пренебрегва макроикономически фактори, които могат да повлияят на цената на валутата.

Фундаментален разбор

Основният разбор учи макроикономическите фактори, които въздействат върху цената на валутата, в това число икономическите индикатори на страната (като ритъм на напредък на Брутният вътрешен продукт, % на инфлация, % на безработица), политически решения (като промени в лихвените проценти), политически събития и други фактори, които могат да повлияят на предлагането и търсене. Целта на фундаменталния разбор е да се оцени присъщата стойност на дадена валута и по този метод да се предскаже нейната дълготрайна наклонност. Фундаменталният разбор може да даде на търговците по-задълбочено схващане на пазара, изключително за дълготрайни капиталови тактики. Това обаче методът на разбор изисква търговците да имат обширни стопански знания и от време на време реакцията на пазара не постоянно отразява непосредствено измененията във фундаментите.

Комбинирането на преимуществата на техническия разбор и фундаменталния разбор може да даде на търговците на валута по-изчерпателна пазарна вероятност. Много сполучливи търговци употребяват композиция от тези два аналитични метода, с цел да вземат по-гъвкави и точни търговски решения при разнообразни пазарни условия.

Изграждане на персонализирана тактика за Форекс търговия: жанр, риск и правила

Разработването на персонализирана комерсиална тактика е сериозна стъпка към това да станете сполучлив Форекс търговец. Това изисква търговците освен да схващат главните правила на пазара, само че и да имат надълбоко схващане за личния си жанр на търговия и приемливост към риск. Ето някои съществени детайли при създаване на персонална тактика за търговия:

Определете стила на търговия

Първо, търговците би трябвало да дефинират своя жанр на търговия, който може да бъде дневна търговия, суинг търговия, позиционна търговия или други стилове. Всеки жанр има свои лични характерни времена за влизане и излизане, цикли на търговия и равнища на приемливост към риск. Разбирането на вашия личен жанр на търговия може помогнете да определите фокуса на вашия пазарен разбор и използване на тактика.

Установете правила за влизане и излизане

Стратегията за търговия би трябвало ясно да дефинира по кое време да влезете и да излезете от договорка. Това включва задаване на съответни механически знаци, модели на графики или фундаментални събития като точки на задействане. Например входен сигнал може да бъде пресичането на съответна преносима междинна или постигане на предстоящата стойност на избран стопански знак, до момента в който сигнал за излаз може да бъде постигане на авансово избрана цел за облага или точка на стоп загуба.

Управление на риска

Успешната комерсиална тактика би трябвало да включва прецизни правила за ръководство на риска. Това значи да зададете уместно равнище на риск за всяка договорка, като да вземем за пример да рискувате единствено дребна част от капитала си (обикновено 1-2%). Освен това е от решаващо значение да употребявате stop loss поръчки за ограничение на евентуалните загуби.

Адаптирайте се към пазарните промени

Пазарът е динамичен, тъй че тактиката би трябвало също по този начин да има известна еластичност, с цел да се приспособява към пазарните промени. Редовното преразглеждане и поправяне на комерсиалните тактики за усъвършенстване въз основа на пазарните условия и персоналните търговски резултати може да помогне за възстановяване на общата успеваемост на търговията.

Непрекъснато образование и оценка

И най-после, непрекъснатото учене и оценка на тактиката са от решаващо значение за поддържане и възстановяване на комерсиалната успеваемост. Записването на транзакции посредством регистрационни файлове и постоянното анализиране на личната комерсиална успеваемост може да помогне на търговците да се учат от минали транзакции и непрестанно да поправят тактиките, с цел да посрещнат новите пазарни провокации.

Търговска логика на психиката – основни фактори, влияещи върху комерсиалните решения и успеваемостта

В света на Форекс търговията психическите фактори и комерсиалната дисциплинираност са също толкоз значими, колкото пазарния разбор и тактика. Търговската логика на психиката изследва психическите реакции на хората по време на комерсиалния развой, в това число по какъв начин да се оправят с алчността, страха, прекомерната самонадеяност или други страсти:

Развийте положителен търговски нрав

Първо, приемете загубите като неизбежна част от търговията и се научете да се учите от тях, без да ставате прекомерно прочувствени. Фокусирайте се върху дълготрайните цели и придържането към проект за търговия, а не върху резултатите от една договорка.

Преодолейте алчността

Определянето на ясни правила за влизане и излизане и спазването им може да помогне за отбягване на несъразмерна търговия заради лакомия или оставане в губеща позиция, която би трябвало да бъде затворена.

Управлявайте страха

Управлението на риска със stop-loss поръчки може да понижи риска от прибързано овакантяване на пазара заради боязън. Страхът постоянно произтича от боязън от незнайното и плануваното ръководство на риска може да понижи този боязън.

Устоявайте на несъразмерната самонадеяност

Успешната търговия може да докара до несъразмерна самонадеяност и по този метод занемаряване на ръководството на риска и планирането на търговията. Бъдете смирени и помнете, че пазарът е непредсказуем и всяка договорка би трябвало да се прави с нараснало внимание.

Създайте указател на транзакциите

Документирането на процеса на взимане на решения, прочувственото положение и резултата от всяка договорка оказва помощ да се разпознават прочувствено стимулирани модели на взимане на решения и да се подобрят тактиките за търговия с течение на времето.

Развитието на позитивно комерсиално мислене и прецизната комерсиална дисциплинираност са ключовете към това да станете сполучлив Форекс търговец. Чрез непрестанно самоотражение и учене търговците могат да подобрят качествата си за самоконтрол и да посрещат пазарните провокации по-рационално.


Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР