Търговията на Китай със селскостопански продукти от страните в инициативата

...
Търговията на Китай със селскостопански продукти от страните в инициативата
Коментари Харесай

Търговията със селскостопанска продукция между Китай и страните от „Един пояс, един път бележи стабилен ръст

Търговията на Китай със селскостопански артикули от страните в самодейността „ Един пояс, веднъж " бележи растеж за 2018 година, като размерът и е бил 77 милиарда $, оповестиха от Министерството на земеделието и селските региони в петък.

Китай е стартирал повече от 650 капиталова плана в селското стопанство на стойност 9,44 милиарда $, което е със 70% повече спрямо преди пет години, осведоми Радио " Китай ".

Тези планове предизвикват развиването на обичайни браншове като зърнопроизводство, отглеждане на животни и преправка на селскостопански артикули. Във финансирани от Китай селскостопански компании в страните от „ Един пояс, веднъж " са наети в допълнение над 100 000 души. В същото време, земеделското министерство е подписало документи за съдействие в региона на селското стопанство и риболова с повече от 80 страни, участващи в самодейността.

Търговията със артикули от страните в обсега на самодейността „ Един пояс, веднъж " достигнала 1,3 трилиона $ през 2018 година, което съставлява годишен растеж от 16,3% и надминава темповете на напредък на цялата външна търговия на страната за предходната година.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР