Търговията на БФБ бе в унисон със случващото се на

...
Търговията на БФБ бе в унисон със случващото се на
Коментари Харесай

Загубата на БФБ в унисон със случващото се на международните пазари

Търговията на БФБ бе в унисон със протичащото се на интернационалните пазари и родните показатели означиха намаления. Индексът на сините чипове SOFIX загуби 5.6 пункта, или 0.9% от цената си в средата на борсовата сесия. Единствено изключение бе показателят следящ представянето на родните АДСИЦ-и, който се увеличи с 0.1%.

Загубите на борсата бяха поведени от Алтерко, чиято пазарна капитализация се намали с 4.4% до равнище от под 400 милиона лв. и 22 лв. за акция.

С 1.7% поевтиняха книжата на Софарма до 4.66 лв., като пазарната капитализация на компанията продължава да е най-голямата на пода на БФБ. За последната една година книжата на холдинга са поскъпнали с 42%.

Акциите на Химимпорт поевтиняха с 2.4% при релативно дейна търговия и оборот от малко над 73 000 лв. три часа и половина след началото на сесията.

С близо 5% се намалиха и акциите на Централна Кооперативна Банка до 1.15 лв. за акция, при най-малък размер на търговия.

С без смяна в цената си, по отношение на през вчерашния ден, се търгуват акциите на Дронамикс Кепитал – при 2.24 лв. за брой.

Книжата на другото младо сдружение на пода на БФБ – Смарт Органик, изгубиха 1.6% от цената си.

На противоположния фронт бяха книжата на Ейч Ар Кепитъл, които нарастнаха с 6.6% при размер от над 300 000 лв., представляващ 1.55% от капитала на сдружението.

Изключение от отрицателния тренд направиха и акциите на Еврохолд България, добавили 1.6% към цената си.



Източник: infostock.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР