Търговия за постове и неразбории в сглобката, които превърнаха един

...
Търговия за постове и неразбории в сглобката, които превърнаха един
Коментари Харесай

Георги Гьоков: Правителството не решава проблемите на хората, а само генерира скандали – да си ходи

Търговия за постове и неразбории в сглобката, които трансфораха един трудово-правен спор в народен проблем. Така националният представител от „ Българска социалистическа партия за България “ Георги Гьоков дефинира абсурда към отстраняването на шефа на „ Пирогов “.
„ Нашата позиция е, че цялото държавно управление би трябвало да си върви, като се стартира от министър Тагарев и някъде малко по-назад министър Хинков. Това държавно управление не взема решение проблемите на хората, а непрекъснато генерира кавги. Единственото нещо, което се случва е спорене кой да овладее властта, регулаторите, основните позиции  в страната и оттова да си преразпределят между тях средствата, предопределени за жителите “, разяснява той дали би трябвало здравния министър да си подаде оставка.
В предаването „ Офанзива “ на NOVA News социалистът разяснява, че надали някой отвън ръководещото болшинство знае какви тъкмо ще са измененията в Конституцията, защото самите ръководещи обществено са се отказали от множеството от тях.
„ Отправяме апел към президентската институция, тъй като оттова беше казано преди известно време, че имат подготвен план на конституция. Нека да го забележим, в случай че има нещо рационално в него, можем да го внесем. Още във вторник ще създадем една сериозна среща с конституционалисти, които са писали сегашната Конституция – желаеме да чуем тяхното мнение. Поканили сме и ръководещите, да дойдат и да чуят мнението на експерти “, сподели още по тематиката Гьоков.
По думите на народния представител бюджетът е „ копи-пейст “ на този от 2023 година с някои корекции. „ Държа дебело да почертая, че механизмът за определянето на минималната работна заплата беше признат под сериозния напън на Българска социалистическа партия. Другата огромна „ похвала “ на финансовия министър, че по-добре пенсионерите да получават по 50 лева на  месец, в сравнение с коледни добавки – едното няма нищо общо с другото. Едното е индексация на пенсиите, което е наложително по закон, другото е поддръжка за хората с най-ниски приходи да посрещнат обикновено празниците. Иначе майчинството остава на същите равнища, ниските равнища на компенсацията за безработица остава същите, подвигат оптималното, само че оптимално обезщетение получават по-малко от 2000 души. Така че обществен пакет в бюджета аз не виждам и ние няма да го подкрепим “, безапелационен бе Георги Гьоков, добавяйки, че социалистите ще създадат съществени оферти в обществената сфера, които целят повишение на приходите на хората.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР