Търговище. Залата на читалище Напредък“ в Търговище бе тясна, за

...
Търговище. Залата на читалище Напредък“ в Търговище бе тясна, за
Коментари Харесай

БСП: Жителите на Търговище направиха своите предложения за развитие на „Визия за България“

Търговище. Залата на читалище „ Напредък “ в Търговище бе тясна, с цел да побере искащите да обсъдят „ Визия за България “ с народните представители от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Героги Свиленски, Валери Жаблянов, проф. Георги Михайлов, проф. Светла Бъчварова и Славчо Велков. Жителите на Търговище сложиха голям брой въпроси и оферти за допълнения във Визията пред народните представители. Това оповестиха от пресцентъра на Националния съвет на Българска социалистическа партия . Основните въпроси и оферти за допълнението на документа бяха свързани с нуждата от новата роля на страната в стопанската система, огромните районни диспропорции и националната сигурност във всичките й аспекти – защита, опазване на здравето, обучение, стопанска система, сигурност за жителите. Жителите на Търговище имаха своите допълнения и в частта Регионално развиване. Те желаеха всички области в страната да бъдат включени във Визията и да се прегледат деликатно даденостите в икономическото развиване, с цел да кореспондират всички оферти на това, което го има в районите и да се търси неговото развиване. Народните представители обясниха пред тях, че поради нуждата от догонващо развиване на някои райони по отношение на други, както и поради въпроса за финансовата децентрализация ще бъде основан „ Национален фонд за развиване на районите “. „ В момента в България има модел на концентрация и в общините не остават съвсем никакви средства за личното им развиване “, споделиха още те. Здравеопазването и сегашните отрицателни феномени в системата и следствията от тях също бяха част от полемиката. Народният представител проф. Героги Михайлов обясни пред събралите се четирите съществени опорни пункта във Визията за реформиране на системата. „ Основна цел на предлаганата идея в опазването на здравето е да върнем страната в ръководството, регулацията и контрола на опазването на здравето в Република България и да подсигуряваме на всеки достъп до опазване на здравето “, сподели проф. Михайлов.
Демографския въпрос, който е извънредно наболял в региона бе една от тематиките, които най-вече вълнуваха младежите в залата. Те направиха оферти по отношение на основаването на национална демографска политика и насърчаване на раждаемостта посредством политика обвързвана с приходите и работата на младите фамилии. „ Демографската злополука, дружно с бедността, възходящите неравенства и районните диспропорции, са измежду най-големите закани, пред които е изправено през днешния ден българското общество “, споделиха народните представители. Те прибавиха, че за справяне с демографската политика „ Визия за Бъргария “ предлага: Въвеждане на фамилното подоходно облагане, Въвеждане на диференцирани ставки на Данък добавена стойност за детски храни и артикули, учебници и образователни пособия, основаване на национална стратегия с присъединяване на общините, за създаване на детски ясли и градини, където има дефицит тук-там, въвеждане на диференциран метод за размера на детските добавки, съгласуван с визитата, триумфа в учебно заведение и прекосяването в по-висока степен на обучение и доста други ограничения.
„ 10 години след приемането ни в Европейски Съюз, България продължава да изостава, това е един от огромните проблеми на страната ни. Чрез Визията, желаеме да осъществяваме нов модел на ръководство на страната, посредством който последователно да се преодолеят проблемите. Затова идваме да я обсъдим с вас и благодарим за многото оферти “, сподели националният представител от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Валери Жаблянов.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР