Търговище внесе 5 проекта за финансиране от Бюджет 2024 на

...
Търговище внесе 5 проекта за финансиране от Бюджет 2024 на
Коментари Харесай

Търговище входира 5 проекта за финансиране от държавния бюджет

Търговище внесе 5 плана за финансиране от Бюджет 2024 на Република България. Това стана ясно от думите на кмета на Общината доктор Дарин Димитров. Той е през днешния ден във Варна за среща на кметовете от Североизточния регион за обмисляне (СИР), която се организира по концепция на Благомир Коцев. За първи път общините могат да аплайват непосредствено за финансиране от бюджета на страната. Това е добра посока и ние се възползвахме, като внесохме документните за 5-те плана, добави той.

Инициативата на варненския кмет за среща на Североизтока е доста добра. Трябва да работим дружно по общи планове, финансирани по новия програмен интервал, защото това е условие на Европейски Съюз, акцентира още доктор Димитров.

В понеделник ще обсъдим тези и други начинания на среща на Националното съдружие на общините в Република България, на което ще участва и премиера, и финансовия министър, стана ясно още от думите на градоначалника на Търговище.

Сред плановете, които са доста належащи във водената от него община, са ремонт на спортна зала, нов тръбопровод към Овчарово и най-много - реорганизация и рационализация на красива постройка - някогашна банка в Търговище, като задачата е тя да бъде превърната в нова емблема за града - с зала за приеми, зала за бракосъчетания и други.

Д-р Димитров уточни, че макар цифрите по последното броене, то жителите на Търговище не понижават, даже в противен случай - усилват се. Най-правилният метод да се види това е по сметките за вода - в случай че нямаше толкоз хора, няма да има и такова ползване, стана ясно още от думите му.

Кметът на Търговище акцентира, че по Плана за възобновяване ще се борят за финансиране на картинна изложба в града.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР