Търговище. Три момичета от Търговище намериха изгубен портфейл с пари

...
Търговище. Три момичета от Търговище намериха изгубен портфейл с пари
Коментари Харесай

Търговище: Три момичета намериха изгубен портфейл с пари и лични документи и го предадоха в полицията

Търговище. Три девойки от Търговище откриха загубен портфейл с пари и персонални документи и навреме го предадоха в полицията. Директорът на регионалната дирекция им връчи благодарствени грамоти за доблестната им постъпка. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.
Гергана Димитрова, Пламена Христова и Виктория Филипова, разхождайки се по основната улица на Търговище, наоколо до главно учебно заведение „ Христо Ботев “ забелязали паднал портфейл, и без съмнение го занесли в полицията. В него имало 225 лв. и персонални документи, по които полицейските чиновници се свързали със притежателя им – 19-годишен юноша от търговищко село. Благодарение на светкавичната реакция на трите девойки той получил движимостите си много бързо след изгубването им. Гергана и Пламена са осмокласнички, а Виктория е ученичка в седми клас. Учат в три разнообразни учебни заведения, само че са приятелки от години. И трите девойки са доброволци в младежката организация на БЧК-Търговище.
По покана на шефа на ОДМВР-Търговище старши комисар Николай Ненков те гостуваха в дирекцията. Старши комисар Ненков изрази благодарност за достойната им постъпка и съобщи, че тя е превъзходен образец за гражданско държание както за връстниците им, по този начин и за възрастните им. В знак на признателност той им връчи почетни грамоти. Момичетата споделиха, че и за момент не са се поколебали да предадат парите в полицията, тъй като подобен е образецът от родителите им.
Благодарствени адреси от името на управлението на ОД МВР-Търговище са изпратени до шефовете на учебните заведения, чиито ученици са трите девойки – I СУ “Св. Седмочисленици “, II СУ „ Проф. Никола Маринов “ и I ОУ „ Хр. Ботев “ в Търговище.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР