Търговец на свободния пазар поиска да изключат тока на Окръжната

...
Търговец на свободния пазар поиска да изключат тока на Окръжната
Коментари Харесай

Окръжна болница - Пловдив може да остане без ток от 9 юли

Търговец на свободния пазар изиска да изключат тока на Окръжната болница в Пловдив, оповестиха от " Електроразпределение Юг ", което е към ЕVN група.

Искането от " Електроразпределение Юг " да изключат зареждането на УМБАЛ Пловдив е за 9 юли .
Причината - насъбрани отговорности за електрическа енергия . Съгласно Закона за енергетика " Електроразпределение Юг " е задължена да извърши поръчката на доставчика на електрическа енергия за изключване на болничното заведение, прецизират от енергоразпределителното сдружение (ЕРП).

От там прецизират, че формалната поръчка от компанията-търговец на ток е постъпила в локалното ЕРП на 27 юни 2018 година Търговецът е заявил, че неговият клиент - УМБАЛ Пловдив е известен на 26 юни 2018 година за датата на преустановяването на зареждането .

Предвид публичната значителност на УМБАЛ Пловдив " Електроразпределение Юг " прецизира, че болничният комплекс получава силата си от търговец на свободния пазар . УМБАЛ Пловдив заплаща към " Електроразпределение Юг " само цени за прилагане на мрежовите услуги на сдружението, които се контролират от КЕВР и не подлежат на директно договаряне.

От " Електроразпределение Юг " се базират на закона, че нямат отношение към казуса- УМБАЛ Пловдив и определения от болничното заведение снабдител на електрическа енергия. Те не поемат отговорност за размера на дълга за употребявана електрическа енергия, периоди и способи на заплащане, контрактувана цена на силата и така нататък, изясняват от локалното ЕРП.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР