търът на Черноморец днес ще се преобрази в открита приемна

...
търът на Черноморец днес ще се преобрази в открита приемна
Коментари Харесай

Община Созопол с позитивна профилактична кампания за Световния ден на сърцето

търът на Черноморец през днешния ден ще се преобрази в открита приемна за всеки, който желае да се погрижи за своето сърце

Безплатни профилактични прегледи и съвещания, осведомителни материали за вярната грижа на един от най-младите органи в човешкото тяло – сърцето, доста дарове, положителни страсти и лотария с награди. Това е единствено част от акцията за предварителна защита на хипертонията и по-разпространените сърдечно-съдови болести, с която община Созопол ще означи Световния ден на сърцето.

Събитието ще се организира през днешния ден, 28 септември, четвъртък в центъра на град Черноморец на открита шатра от 16.30 до 18.30 часа.

Всеки гражданин и посетител на Черноморец ще може да зададе своите въпроси към водещия експерт по кардиология, почетен с оценката „ Достойните лекари “ – доктор Борче Николовски. Ще може да ревизира на място своето кръвно налягане и да си направи ЕКГ, да получи потребни препоръки от специалисти по здравна инсталация и даже от инструктор по йога за вярното дишане и стойка. Предстоят и доста приятни изненади, за гостите на откритата приемна.

Инициативата е на кмета на Созопол – Тихомир Янакиев, за който обезпечаването на по-добър достъп до качествени здравни грижи в общината в и отвън сезон беше една от персоналните му дела по време на мандата. Първите стъпки към този момент са факт със старта на построяването на Общински медицински център със стационар в м. Мисарята и представянето на опциите за филиал на Пирогов и обезпечаването на съответна обществена грижа, обвързана със здравните услуги.

„ Днес всеобщо се приказва за сериозен растеж на сърдечно-съдовите болести. Лекарите настояват, че в основата е положителната профилактика, а вярната грижа на хората е от изключително значение. Вярвам, че всяка сходна самодейност носи повече информация и е от изгода на хората, които надали имат време постоянно да наблюдават индикаторите си и да посещават експерти. Бих желал сходни акции да се трансфорат в традиция “, смята кметът Тихомир Янакиев.

Според СЗО заболяванията на сърцето бележат освен растеж, само че и подмладяване. А измежду главните аргументи за тях остава стресът, неналичието на физическа интензивност и осведоменост.

Инициативата на кмета на Община Созопол – Тихомир Янакиев е подкрепена от акцията на Българското национално Дарик радио „ По-здрави “ за предварителна защита на значимите болести.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР