Тарантулите са доста страховити на вид, но повечето са напълно

...
Тарантулите са доста страховити на вид, но повечето са напълно
Коментари Харесай

Тарантула за домашен любимец

Тарантулите са много страховити на тип, само че множеството са изцяло безвредни. Това е безспорно един от най-нестандартните домашни любимци, които човек може да си избере.

Тарантулата е паяк, който не се среща по нашите земи. Това е колосът в света на паяците. Съществуват над 800 типа тарантули. Считат се за скъпи поради отровата им.

Те се хранят се с дребни инсекти — скакалци, бръмбари, даже дребни гущери. Тарантулата има осем очи — две начело и по две отляво, отдясно и на гърба.

 Снимка 315094

Женските тарантули могат да живеят повече от 30 години в природата и към 20 години в плен. Мъжките доживяват към 5-10 години в плен.

Тарантулите са отровни, само че при множеството типове отровата не е задоволително мощна, с цел да нарани съществено човек. Ухапването от тарантула може да бъде съпоставено с ужилване от оса или пчела.

Паяците от този тип са благи и рядко хапят своите стопани. Когато се усеща застрашена, тарантулата отскубва с задните крайници косми от коремчето си и ги хвърля против атакуващия индивид.

 Снимка 315076

Въпреки страха на доста хора да отглеждат тарантула вкъщи си, постоянно това е доста по-опасно за самата тарантула, в сравнение с за стопаните. Падане, даже и от дребна височина, може да бъде съдбовно за тарантулата.

След чифтосването женската изяжда мъжкия. Ако желаете да отглеждате тарантула като домакински любим, изберете по-миролюбив и спокоен тип и внимавате, когато го държите в ръка.

Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР