Тъпан огласи Езикова гимназия – Пловдив, шампанско се ля по

...
Тъпан огласи Езикова гимназия – Пловдив, шампанско се ля по
Коментари Харесай

Тъпан огласи Английската за юбилейния 60-и випуск СНИМКИ

Тъпан огласи Езикова гимназия – Пловдив, шампанско се ля по двора на школото, а конфети полетяха във въздуха точно на 14 май. На пръв взор елементарна дата, само че не и за випуск 2021, който тъкмо в 14 часа чу последния учебен звънец. И по този начин в един момент с лека горест се разделиха с безгрижните години и с доста оптимизъм насочиха взор към бъдещето.

Тази година шефът на Английската гимназия Николай Радев изпрати 265 възпитаници, които са юбилейният 60-и випуск. „ Гимназията е открита преди 63 години. Това ще се окаже, че е 60 випуск, тъй като първите години са признати два випуска “, сподели шефът Николай Радев. Той учителства от 36 години, само че по този начин и не може да свикне с деня, в който се разделя с тях.



На разлъка ги посъветва да си останат все същите стимулирани и мощни духом хора, да не не помнят приятелите си, само че и учебното заведение си. „ Дали ще учат в университет от другата страна на океана, или ще учат в Пловдивския университет против нас няма значение. Пожелавам им постоянно, когато влизат в Пловдив да минават по бул. България, тъй като ние техните учители сме тук и постоянно доста се радваме да ги забележим “, добави Николай Радев, който по-късно извика на микрофона гръмогласно „ да “. Причината бяха учениците, които го изненадаха с големи балони с надпис „ PROM?” и по този начин го поканиха да ги придружи на бала.

Купонът стартира още вътре в постройката с доста балони в цветовете на трибагреника и мощно преброяване до 12. 10-класникът Стивън от ЕГ - Пловдив също се включи интензивно в празнуването. Той дойде с барабан и под ударите му изпрати своя батко Калоян. Абитуриентът е учил британски и немски езици. Планира да учи иконометрия и висша математика в Холандия, само че не и да живее там, тъй като България е в сърцето му. „ Обещах на класа на брат ми, че ще съм с барабан на завършването му “, отсече Стивън. Взел е инструмента назаем от другар.

Екатерина пък е избрала да учи за лекар, желае да специализира детска медицина. Призванието си разкрила в 9 клас, когато учителят й по биология Иван Узунов я запалил по предмета.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР