Таня Станева е бесарабската българка, която в първите дни на

...
Таня Станева е бесарабската българка, която в първите дни на
Коментари Харесай

Как една бесарабска българка избяга от войната

Таня Станева е бесарабската българка, която в първите дни на войната разказваше по бТВ и показваше протичащото се в украинската столица Киев.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 2525
Преди 20 дни Таня се разсънва с новината, че военните дейности в Украйна към този момент са факт. След една мъчителна седмица в сърцето на военните дейности, тя съумя да се събере със фамилията си в украинско село.

Сега Таня към този момент е в България. Казва, че е по-спокойна, само че не престава да мисли за своите другари, които са в Украйна.

„ Имаме доста другари, които отидоха в централната защита. Ние единствено се запитвам и жив ли си, какво става… Това е един въпрос, с който ставаш, с който си лягаш всеки ден. Проверяваш близки и другари дали са живи “, споделя Таня.

Неин другар е останал в Киев при болната си от рак майка. Той ѝ споделя какво се случва в града.

Гледката на грата, от която е тръгнала към България също е бил оптресаваща - хора се придвижват пешком с домашните си любимци и със боязън в очите.

„ Щом пристигнаха през вчерашния ден, вървях по улиците на София, виждам хората си пият кафе свободно, по този начин също беше Киев, преди да стане това… Аз съм подготвена да се върна и с голи ръце всеки един камък да групирам. Толкова ми е мил този град – аз там и се учих и живях “, сподели пред бТВ през сълзи бесарабската българка.

Тя не може да си показа по какъв начин ще продължи животът в Украйна, когато войната завърши.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР