Таня ГЛУХЧЕВАВсеизвестна истина е, че всяка уважаваща себе си девойка

...
Таня ГЛУХЧЕВАВсеизвестна истина е, че всяка уважаваща себе си девойка
Коментари Харесай

Времена и нрави

Таня ГЛУХЧЕВА
Всеизвестна истина е, че всяка уважаваща себе си госпожица при типа на хлебарка би трябвало да пищи. За страдание, от Европейски Съюз лишиха към този момент и това право... 
Преди години имаше риалити предаване " Страх ", в което караха участниците да провокират себе си и, в случай че желаят да завоюват огромна сума пари, да гълтам в ефир какви ли не буболечки. Отсега нататък всичко, което лети или пълзи, без значение от размера си, ще бъде изяждано. Благодарим на европейците, че ни позволиха да сервира като деликатес това, което нормално убиваме с чехъл или вестник. Може пък да ни приготвят за участници в следващия сезон на " Сървайвър "?
Да, правилно е, че в азиатските страни това е нещо обикновено. Както е правилно, че в извънредно небогати страни, където хората нямат храна, разчитат на мухи, мравки, щурци, с цел да не си легнат с празен корем или да оцелеят най-малко още един ден. Въпросът е за какво богатата Европа стигна дотук? 
Някои биха показали следващите бизнес ползи, подмолни игри или конспирации. От Европейска комисия ни убеждават, че се задава продоволствена рецесия. Шегата настрани. Последното звучи най-логично. Заради климатичните промени настъпват огромни суши, сезоните се изместиха, другите селскостопански култури към момента не са се приспособили към това и - най-важното - човешкия мързел. Всеки мечтае за богат и разточителен живот, само че малко на брой са тези, които си дават сметка, че с цел да има храна, първо, има земя, която да се обработва. Колко са пустеещите ниви, давали и осигурявали в миналото самун на народа? Колко от днешните млади знаят по какъв начин се държат мотика и лопата и защо се употребяват?
Каквито времена, такива и нрави. По-лесно е да вземеш нещо и напряко да го сложиш в устата, в сравнение с да се потрудиш за него. Но, откакто в скъпите заведения за хранене от дълго време салата от глухарчета и трева се счита за изтънчено, разумно бе идващото да са насекомите.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР