Таня ГЛУХЧЕВАДокато масово хора по цял свят скърбят и се

...
Таня ГЛУХЧЕВАДокато масово хора по цял свят скърбят и се
Коментари Харесай

Извратена свобода

Таня ГЛУХЧЕВА
Докато всеобщо хора по целия свят скърбят и се пробват да оказват помощ на избавените и оживелите от земетресението, блъснало Турция и Сирия, има и такива, които се подиграват с нещастието.
В подобен миг омразата, злобата и расизмът нямат място. Защото никой не е застрахован. Напротив. Винаги би трябвало да имаме едно мислено, когато става въпрос за естествено злополучие.
Не на същото мнение са карикатуристите от френското издание " Шарли ебдо ". За тях всичко е мотив за присмиване. Същите тези, които преди години бяха " осъдени " от мюсюлмански екстремисти за гаврата им с пророка Мохамед, през днешния ден се присмиват на непознатата болежка. Проблемът не са единствено тези мними художници, жадуващи за 15 минути популярност, а и феновете им, които ги предизвикват, поддържат и настояват, че не виждат нищо неприятно в " творбите им ". Дори упорстват, че свободата на словото няма граници. А съвестта и моралът? Очевидно те имат. И са мощно лимитирани, напряко ампутирани.
Ами в случай че земетресението се беше случило във Франция и в някоя мюсюлманска страна излезеше подигравка с надпис " Всемогъщият Аллах нанесе отмъщение "? Най-вероятно в отговор щеше да бъде бомбардирана. Но това няма да е нищо ново... за французите. Те обичат да играят на война.
Това се назовава извратена независимост. Хора, които са привикнали всичко да им е разрешено. Нека не сме неприятни пророци, само че тази подигравка няма да бъде забравена. Отговор ще последва. Въпросът е по кое време и по какъв кървясъл метод.
Ироничното в тази ситуация е, че даже жестоките талибани, толкоз осъждани и глобени от международни организации и разнообразни Неправителствени организации, оказват помощ - макар лимитираните си запаси.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР