Таня Бейрийска е красива и щастлива в личния си живот

...
Таня Бейрийска е красива и щастлива в личния си живот
Коментари Харесай

Таня от Сопот пребори множествената склероза и стана гуру на лечението със специален, хранителен режим

Таня Бейрийска е красива и щастлива в персоналния си живот 36-годишна млада жена, с любящ брачен партньор и две момченца. Радва се на сполучлив бизнес и на прелестния си дом в патриархалния дребен град Сопот. Тази идилична картина би била съвършена, в случай че осем години по-рано ориста не е произнесла жестока присъда на хубавицата – диагнозата „ множествена склероза”, написа " Трафик ".



28-годишната тогава Таня изгубила надзор върху дясната половина на тялото си и се озовала в болница. Преминала през голям брой проучвания, а ядрено-магнитният резонанс бил безмилостен, по-лошото е, че в мозъка й лекарите установили лезии, които са нетипично огромни за ранен етап на заболяването. Младата жена се изправила пред ужасяващата истина, че й остават сред 2 и 5 години живот, изпълнен с болежка, а по-късно тялото й ще изпадне във вегетативно положение.

Таня и първият й брачен партньор - англичанинът Малкълм, се впуснали в борба на живот и гибел. Заминават за Швейцария с вярата, че лекарите там ще бъдат по-милостиви в присъдата. За страдание, всичко, което българските експерти споделили, както и медикаментозното лекуване, били доказани.

В този миг младата жена се зарекла, че животът й няма да е подобен, какъвто планували лекарите. И почнала да чете – от трудовете на проф. Ото Варбург, през книгите на доктор Браян Пескин, до изявленията на доктор Джоел Уолък. Научила и най-малките елементи за множествената склероза и саморазрушителните процеси, които повреждат миелиновите кафези в организма й.

Достигнах до просветление, че организмът ни създава задоволително количество глюкоза, нужна за обмяна на веществата. И всяко в допълнение количество храни неприятните кафези в тялото ми. Второ – животинските мазнини от храната ни, се разграждат в черния ни дроб до чисти наситени мастни киселини, ненаситени мастни киселини и кетони. Първите две са главен „ строителен материал” за организма ни при построяването на нови и здрави кафези, а третите … при липса на глюкоза, от която да се получи сила за храна на клетките в организма ни, тялото ни започва процеса „ кетоза”. При него, фрапантно се усилва количеството на кетоните, които напълно и изцяло заместват глюкозата като „ гориво”, споделя Таня и добавя, че по този начин неприятните кафези в тялото стопират да се хранят.

Решението е взето! Опирайки се на опита от тийнейджърските си години, когато тествала всевъзможни и всевъзможни диети, Таня почнала да тества сама върху себе си разнообразни разновидности на кетогенна диета и разнообразни режими на хранене. Подготвена от към този момент наученото обаче, тя подготвила организма си с двойни дози пробиотици. Рязката смяна в хранителния режим дала страховит резултат. Младата жена даже спряла медикаментите, уведомявайки медиците за това. Изследванията изненадали даже и тях – оказало се, че диетата работи и Таня е в ремисия.

В този миг, в живота на младата жена настъпила смяна. Бизнес задължения предиздвикали нея и тогавашния й брачен партньор да се реалокират в Германия. Малко по-късно двамата научили и прелестната вест, че чакат бебе. Всичко е прелестно, до един злополучен миг, при който Таня се претрупала физически. Последвало прибързано раждане, а дъщеричката им Минна-Мария живяла единствено 38 дни.

Покрусената млада жена загърбила диетите и множествената склероза се завърнала. Изследванията обаче открили, че лезиите в мозъка й са с понижени размери и това дало кураж на Таня да се върне към борбата за живот и да доразработи личен възстановителен способ за справяне с казуса. Дори му измислила име - „ Ключът към дълголетието”. След месец и половина тя още веднъж влезнала в ремисия, само че в живота й настъпила нова смяна. Малкълм отпътувал на работа в Дубай, само че на нея й отказали виза и Таня се завърнала в родния си град Сопот. Спокойствието на дребното градче я предиздвикало да стартира да написа книга, с цел да опише историята си.



В този миг с Малкълм разбрахме, че заболяването ми и загубата на детето ни са поставили отпечатък върху връзките ни и се разделихме като другари. А преди две години срещнах и огромната си обич – Деан. Оженихме се, а през 2016 година се родиха и момчетата ни – близнаците Мартин и Николай, споделя Таня.

След като се възстановила изцяло след бременността и раждането на синовете си, тя събрала кураж да си направи проучвания. Ядрено-магнитният резонанс посочил - Таня е в безапелационна ремисия и превъзходна кондиция,дори се отбелязва и възобновяване на тялото й от провалите, нанесени му от заболяването.

Вдъхновена, младата жена твърдо решила да показа изминатия път и наученото с повече хора, заболели от множествена склероза. Така се родила книгата „ Нокаут за МС”. Издателят Божана Апостолова подкрепила Таня и по този начин младата жена получила късмет да опише историята си.

Това което ми се желае да се научи от книгата ми и да се знае е, че множествената склероза не е присъда и не е непобедима. Важното е да се разбере и приема фактът, че човешкото тяло е съвършена биохимична машина, в която е заложено да се самолекува и регенерира - ние просто би трябвало да й осигурим средствата и опцията да го прави. Между другото - това важи освен за моето заболяване, споделя Таня. Окрилена от появяването на книгата при започване на тази година тя учредила и фондация на свое име с концепцията да бъдат подкрепени повече хора с сходен проблем.

Правим всичко по силите си, с цел да помогнем на хора, страдащи от множествена склероза, както и от други автоимунни или прогресиращо дегетеративни болести. Целта ни е болните и техните близки да подобрят метода си на живот, споделя Таня и разкрива, че въодушевени от резултатите й и трима други заболели ще се подложат на доброволна диета като нейната. Състоянието им друго, а след три месеца ще се подложат на проучвания, с цел да видят трансформирало ли се е то.

Аз съм доказателството, че има вяра. На 36 години съм, щастливо омъжена, с две прелестни деца, с сполучлив бизнес. Всичките ми старания все още, са ориентирани към развиване и рационализиране на метода ми. Щастлива съм с всички тези дребни или по-големи неща, които вършат щастлива всяка една жена - фамилията, децата, споделената любов, реализацията. И не на последно място - ЗДРАВА съм, с цел да се веселя на всичко това, приключва Таня.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР