Таня Бейрийска е 36-годишна жена, майка на близнаци. Живее със

...
Таня Бейрийска е 36-годишна жена, майка на близнаци. Живее със
Коментари Харесай

36-годишната майка на близнаци: С помощта на кетогенната диета премахнах напълно коварната множествена склероза

Таня Бейрийска е 36-годишна жена, майка на близнаци. Живее със фамилията си в Сопот. Преди осем години обаче Таня губи сензитивност и надзор върху дясната половина на тялото си, мощно се утежнява и зрението й. След голям брой проучвания и ядрено-магнитен резонанс Таня е диагностицирана с множествена склероза (МС). Този месец излезе книгата на Бейрийска “Нокаут за Министерски съвет ”, в която разказва по какъв начин се е преборила с това тежко заболяване.
– Г-жо Бейрийска, какви бяха прогнозите за вашето заболяване след слагането на диагнозата?

– Лезиите в мозъка ми бяха нетипично огромни за подобен ранен етап на заболяването. Затова ми споделиха, че имам още 2 до 5 години умишлен живот, и то в болежка, а по-късно ще бъда във вегетативно положение. Ужасих се и с първия ми брачен партньор Малкълм, който е англичанин, заминахме за Швейцария. Направиха ми още веднъж проучванията, само че диагнозата беше доказана. Назначиха ми медикаментозно лекуване, което не беше по-различно от това в България – интерферони или бетаферони, дружно с ударни дози кортикостероиди.

– Как стигнахте до различно лекуване и ремисия на болестта?
– Не желаех живота, който ми предричаха докторите, и започнах да групирам информация по какъв начин бих могла да се изцелявам. Преминах през доста литература, до момента в който открия трудовете на проф. Ото Варбург, книгите на доктор Браян Пескин и изявленията на патолога доктор Джоел Уолък. Разбрах, че при Министерски съвет в тялото стартира интензивен развой на изродяване и разрушение на миелиновата защитна обвивка на аксоните (нервните клетки) и на бялото вещество на централния и гръбначния мозък. Съответно имунната система разпознава повредените кафези като “чужди и рискови ” и ги нападна.

След доста четене стигнах до извънредно значими заключения. Първо, получената от разграждането на въглехидратите в храната глюкоза е абсолютно нужна за два процеса: обмяната на веществата и приемането на сила за клетките на мозъка, в това число на всички “лоши ” кафези – изродените, туморните, бактерии, вируси и така нататък Организмът самичък си създава цялото належащо количество глюкоза за контролиране на процеса на обмяна на веществата и за изхранването на мозъчните ни кафези!

Второ, животинските мазнини от храната се разграждат в черния дроб до чисти наситени мастни киселини, ненаситени мастни киселини и кетони. Първите две са главен “строителен материал ” при построяването на нови здрави кафези, а кетоните заместват глюкозата. При липса на глюкоза започва процесът “кетоза ”. Така фрапантно се усилва количеството на кетоните, които напълно и изцяло заместват глюкозата като източник на сила за изхранването на клетките ни! Най-важното при този развой е, че “лошите ” кафези в тялото не могат да се хранят с силата на кетоните!

– Как приложихте на процедура тези заключения?

– Стана ми ясно, че в случай че изключа въглехидратите от храната си и доведа тялото си до положение на дълбока кетоза, от една страна, ще лиша от “храна ” повредените си миелинови кафези, като по този метод ще ги отстрани и ще успокоя имунната си система, а, от друга, ще дава на организма “строителен материал ” в обилие, с цел да създава здрави кафези. Така започнах да тествам върху себе си разновидности на кетогенната диета и разнообразни режими на хранене. Първо обаче одобрявах мощни пробиотици в двойни дози, с цел да възстановя храносмилателната и отделителната система и да ги приготвя за напрежението от внезапната смяна в метода ми на хранене.

– Какъв беше резултатът?

– Само за месец здравословното ми положение се усъвършенства фрапантно. Тогава напълно стопирах приема на лекарства. По гледище на лекарите направих проучвания, които потвърдиха забележимото ми усъвършенстване – бях в ремисия и се възстановявах. Със брачна половинка ми се преместихме да живеем в Германия и забременях. Но родих прибързано щерка ми Минна-Мария и тя живя единствено 38 дни. Бях смазана от загубата на детето и занемарих режима си на хранене. По Коледа ядох шоколад, бонбони и всевъзможни сладки неща. Това провокира рецесия на заболяването при започване на януари 2013 година Изследванията, съпоставени с тези, направени в България и в Швейцария, демонстрираха ясно изразени лезии, само че с понижени размери. Други провали не откриха!

След като ме изписаха от болничното заведение, се върнах към прецизното съблюдаване на режима. Прибавих и разнообразни хранителни добавки, както и детайли от други различни лечебни способи. Така сътворих собствен възстановителен способ за преборване с Министерски съвет, който нарекох “Ключът към дълголетието ”. Прилагах го за месец и половина и още веднъж бях в ремисия. Върнах се да пребивавам на мира в Сопот и се разведохме с Малкълм през 2014 година На другата година срещнах Деан, оженихме се и забременях с близнаци.

През юни 2016 година родих своите синове Мартин и Николай, които са изцяло здрави. Направих нов ядрено-магнитен резонанс през октомври 2017 година и изрично бях в ремисия. Дори се бях възстановила от провалите при предходните рецесии на заболяването.

– Кетогенната диета се употребява сполучливо при деца с епилепсия. Знаете ли дали се употребява за Министерски съвет, преди вие да я приложите върху себе си?

– Нейните първи разновидности са основани още през 20-те и 30-те години на 20-и век с лечебна цел. Различни разновидности на кетогенната диета са тествани и оказват помощ освен при епилепсия, само че и при диабет, при някои типове рак и други болести, без в миналото да са били клинично доказвани. Вариант на кетогенна диета е употребен сполучливо и при Министерски съвет от англичанката доктор Тери Уолш, която съумява да стане от инвалидната количка, в която е била.

– Каква е кетогенната диета, която вие употребявате?

– През годините разбрах, че кетогенната диета сама по себе си ми въздейства, само че не е задоволителна, с цел да реализира крайната цел – да възстановя в оптималната степен провалите в мозъка и нервната си система. Затова прибавих към моя вид на кетогенна диета набор от особено подбрани хранителни добавки, детайли на гладолечение и доста други. Получи се възстановителен способ въз основата на кетогенна диета, който предизвика способността на тялото да се регенерира в ускорени темпове.

– С какво се храните и изрично сте изключили от менюто си?

– Храня се с доста неща, като всичко, което е “разрешено ” според моя способ, е посочено в “Пирамидата на храненето ” в книгата ми. Не хапвам изобщо самун и всевъзможни тестени произведения, картофи, ориз, фасул и други варива, всевъзможни сладки неща, лимитирам и количеството на плодовете и зеленчуците.

Моят способ “Ключът към дълголетието ” от години е метод на живот за мен. Както аз, по този начин и моите почитатели си разрешаваме дребни отклонения, в случай че те не заплашват дълбоката кетоза, в която са вкарани телата ни.

– Какво ще открият за себе си хората с Министерски съвет във вашата книга “Нокаут на Министерски съвет ”? Какво ще ги посъветвате?

– Преди всичко ще открият вяра за себе си. В книгата разказвам живота си и метода, по който съм си помогнала. Става въпрос за потребното за мен, без да имам каквито и да било искания, че то е общовалидно.

Книгата не е справочник за прилагане, а доказателство за съществуваща опция да се противодейства на Министерски съвет! Колкото до ясните насоки и препоръки, учредих Фондация “Таня Бейрийска ”, чийто разрастващ се екип от специалисти да може да преценява използването на метода ми съгласно съответния случай.

– Смятате ли, че хора с настъпили тежки увреждания ще могат да подобрят положението си?

– Не считам, а имам вяра. Към момента има най-малко 10 души, при които това най-вероятно и ще се потвърди. Но ще го разясняваме едвам откакто излязат резултатите от медицинските им проучвания, след задоволително дълго и прецизно използване на метода ми.

– Какво е посланието на вашата книга?

– Посланието е едно – тялото е съвършена биохимична машина, която може и да се регенерира. Трябва да се научим обаче по какъв начин да я щадим и употребяваме, с цел да сме здрави и щастливи.

Мара КАЛЧЕВА

Инфо: Здраве

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР