Танцовата мистерия Сънят на Пилат“ дава старт на фестивала Сцена

...
Танцовата мистерия Сънят на Пилат“ дава старт на фестивала Сцена
Коментари Харесай

Дъжд мести откриването на фестивала „Сцена на вековете“ в Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов“

Танцовата тайнственост „ Сънят на Пилат “ дава старт на фестивала „ Сцена на вековете “ във Велико Търново на 9 юли.

Заради прогнозата за дъждовно и неприятно време спектакълът на Старозагорската опера няма да бъде под намерено небе на Царевец, а ще е в залата на Музикално-драматичен спектакъл „ Константин Кисимов “.

Часът остава неизменен – 21,00 ч. в съботната вечер /9 юли/. Всички закупени билети ще важат без потребност от нова легализация.

Постановката е въодушевена от романа на Михаил Булгаков „ Майстора и Маргарита “ и е по музика на огромния български композитор Стефан Димитров. Пред публиката ще се разкрие духовната визия на Булгаков, само че на езика на актуалния свят, с преплитане на концепциите за положителното и злото, светлината и мрака и за корените на тези сили.

Сценографията и подхранващите въображението над 300 костюма на Павол Юраш (Словакия), либретото на Яна Темиз (Русия, Турция) и скъпата помощ на хореографа Станислав Фечо (Чехия) са помогнали на световноизвестния хореограф Василий Медведев да трансформира симфоничното произведение на Стефан Димитров във впечатляващ театър.

В ролята на Маргарита ще е примабалерината Анелия Димитрова, Фредерико Пинто от Португалия ще бъде Майстора, Фиорди Лоха (Албания) – Пилат Понтийски, испанката Клара Ферер ще танцува в ролята на Хела/Низа, Каито Такахаши от Япония ще бъде Котаракът Бегемот/Юда, а мексиканецът Марсело Молина ще е Воланд.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР