Танцова школа от Варна обра аплодисментите на фестивала Малешево пее

...
Танцова школа от Варна обра аплодисментите на фестивала Малешево пее
Коментари Харесай

Танцова школа от Варна обра аплодисментите на фестивал в Микрево

Танцова школа от Варна обра аплодисментите на фестивала " Малешево пее и танцува " в село Микрево. Танцьорите от школа " Колеви " за първи път вземат участие в обичайния събор за национално творчество в община Струмяни. С появяването си на сцената обаче омагьосаха пиринската аудитория и справедливо получиха стотици аплодисменти.
Танцова школа " Колеви " от град Варна е основана през 2007 година и тази година е юбилейна за нея. Стотици са минали през залите и са оставили диря с името на школата, която е притежател на национални награди за национални танци и запазване на българското национално творчество.

Школата за танци " Колеви " поддържа групи за възрастни, а по този начин също и за деца и е чест участник в културния календар на лятната ни столица Варна. Около 300 души вземат участие и са членове на трупата, чийто ръководители са Цветелина и Георги Колеви. Диапазонът на творчеството им обгръща танци от всички етнографски области на България, само че на първо място танците, с които радват хората са от Варненска област и Добруджа.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР