Танцова формация Партньори“участва в 17-та международна среща на фолклорните ансамбли

...
Танцова формация Партньори“участва в 17-та международна среща на фолклорните ансамбли
Коментари Харесай

Партньори Кюстендил участваха в 17-та международна среща на фолклорните ансамбли „Пражки фолклорни дни“

Танцова групировка „ Партньори “участва в 17-та интернационална среща на фолклорните ансамбли „ Пражки фолклорни дни “ 2023, който се организира под патронажа на кмета на града.



Един от най-мащабните конгреси в централна Европа събра над 900 танцьори от 32 колектива, представящи обичайния фолклор на 16 страни. Състави от Белгия, България, Естония, Финландия, Франция, Германия, Унгария, Китай, Израел, Нидерландия, Полша, Словакия, Швейцария и Тайван показаха своя танцов, музикален и песенен фолклор и способстваха за пъстротата на тази невероятна среща.
„ Партньори “ бяха единствения колектив от България, с разнороден репертоар на танци и традиции от пиринска и шоплска етнографска област.



Достойното показване бе високо оценено от уредниците и от други присъстващи шефове на фестивали от целия свят. Доказателство за това е получената покана за присъединяване в интернационален фестивал в Маракеш, Мароко, който е идната дестинация за кюстендилските танцьори през есента на 2023.


" Съвсем в стила на „ Партньори “ бе цялостната организация по пътуването, съпроводена с богата културно-образователна стратегия, включваща визити на емблематични обекти в редица европейски столици – Белград, Братислава, Виена и Будапеща.
Удоволствие за групата бе целия престой в Прага, за което се погрижиха уредниците на фестивала и обезпечения професионален екскурзовод Силвия Думанова. Това ни разреши да посетим и да се срещнем с най-хубавото в исторически, културно-образователен и чисто житейски аспект.
Ръководството на „ Партньори “ изрича своите благодарности на младия си хореограф – Тони Кенов, който приготви програмата за фестивала, на всички уредници, в лицето на Станислав Терлица и сътрудниците му, на невероятния екскурзовод Слвия Думанова и на всички свои танцьори, които направиха това пътешестване толкоз вълнуващо и обогатяващо ", обявиха от Партньори Кюстендил!

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР