Танците бачата“ и салса“ могат много бързо да се научат.

...
Танците бачата“ и салса“ могат много бързо да се научат.
Коментари Харесай

Костадин Костадинов – Коста: Танците бачата и салса могат много бързо да се научат

Танците " бачата “ и " салса “ могат доста бързо да се научат. Това сподели Костадин Костадинов – Коста, танцьор, хореограф и инструктор по танци, в предаването " Куфарът на фокус “ на Радио " Фокус “ за танците " бачата " и " салса ". 

" Бачата " и " салса " идват от Карибите, само че " бачата " е от Бахамите, тъй че тя е обвързвана с доминиканските ритми. " Салса " пък идва от Куба “, показа той.

" И двете си наподобяват. Като сила обаче са по-различни – " бачата “ е по-любовен танц, до момента в който " салса “ е по-ритмичната “, изясни той.

По думите му " салсата “ е по-трудният танц за хората, само че и по-енергичният и изпълнен с ритми. Той обаче счита, че и двата танца се усвояват елементарно.

Костадинов споделя, че танцът " бачата “ носи в себе си претекстът за несподелената обич: " Повечето песни са такива. Разбира се, има и някои с по-весел текст, само че " бачатa “ е повече за любовната двойка “.

Хореографът показа, че всеки един урок в неговата танцувална школа е с дълготрайност от шейсет минути. По думите му всеки един новак може да се научи да танцува за към месец-два както " бачата “, по този начин и " салса “.

Ася Александрова
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР