Танкове стреляха по цели, а изтребители прелитаха във въздуха при

...
Танкове стреляха по цели, а изтребители прелитаха във въздуха при
Коментари Харесай

Тайван с нови военни учения и пълна бойна мощ

Танкове стреляха по цели, а изтребители прелитаха във въздуха при най-новите бойни учения на армията на Тайван след седмици на дрънчене на оръжия от страна на гигантския ѝ комшия Китай, оповестява " Ройтерс ".

Пекин, който твърди, че демократично управляваният остров е негова територия, организираше учения наоколо след визитата на ръководителя на Камарата на представителите на Съединени американски щати Нанси Пелоси в Тайпе предишния месец.

Тайван, който отхвърля претенциите на Китай за суверенитет, нееднократно е подчертавал спокойната си реакция на дейностите на Пекин, само че е предупреждавал и че има решимостта и способността да се отбрани, в случай че се наложи.

Обучението за бойна подготвеност на земята е главно обвързване на въоръжените сили, както и нещо, което би трябвало да вършим всеки ден и във всеки един миг, съобщи представителят на Министерството на защитата Сун Ли-фанг.

По отношение на отбранителните интервенции в Тайван и отдалечените му острови, организираме ученията си с настройката да реагираме на заканите съгласно терена и да сме в положение да се водим сражения на всички места, с цел да осъществим задължението си за повишение на военната подготвеност, разясни той.

Въпреки че въоръжените сили на Тайван са добре оборудвани, те са надалеч по-малобройни от тези на Китай. Президентът Цай Инуън управлява стратегия за рационализация и трансформира увеличението на разноските за защита в собствен приоритет, цитира news.bg.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР