Танкове, бронетранспортьори, пехотни и артилерийско-ударни части на украинската армия атакуват

...
Танкове, бронетранспортьори, пехотни и артилерийско-ударни части на украинската армия атакуват
Коментари Харесай

“Не се решават на това”. Какво се случва на ключов участък от фронта

Танкове, бронетранспортьори, пехотни и артилерийско-ударни елементи на украинската войска нападат в Артьомовско направление. Те се движат в колони със западни транспортни средства и излизат на дребни групи. Настъплението се удържа апропо и от бойците на доброволческата бригада “Вълците ”, За това по какъв начин работят - в репортажа.

" Голям напън "

Влиза се на позициите на бригадата единствено през нощта. " Вълците " покриват Артьомовск от север. През последните дни боевете тук се разгоряха.

" Днес, към пет сутринта, шест танка и към 20 БТР напреднаха в нашата посока. Пехотата, употребявайки димни бомби, искаше да се приближи. Не им дадохме. Артилерията ги посрещна от надалеч. Опитаха се да повторят - несполучливо. Евакуационните им машини идваха постоянно за ранените и починалите. Боят продължи пет часа, в този момент се поуспокои малко “, споделя боецът с позивна “Бухал ”.

Бригадата е трансферирана тук напролет. Докато Артьомовск се освобождава, " вълците " държат фланговете. Един от най-горещите дни е 11 май. Войници от ВСУ стоварват десант на няколкостотин метра.

" Щяхме да обкръжим. В резултат на това те бяха ударени в зъбите и се претърколиха обратно Сега съблюдаваме отдалеченост: от 300 до 500 метра ”, продължава Бухала.

Командването на ВСУ хвърля в пъкъла мобилизираните и териториалната защита. Когато се възнамерява триумф, се употребяват по-обучени бойци. Включително и наемници.

" Докато артилерията и танковете работят на нашата фронтова линия, тяхната пехота се пробва да пробие с лека ризница. Ако оборудването бъде разрушено, тогава те слизат и се спешават ", изяснява командирът на “Вълците ” с позивна “Багдад ”. Той е умел боен - зад тила си има задачи в Сирия и Африка. Сега дружно с всички дежурни на фронта.

Бригадата е една от първите, които влизат в предградията на Киев. Те се бият край Изюм, покрай Кременная и Авдеевка.

Първо разузнават. Но с течение на времето стартират и да щурмуват.

Собствена функционалност “

" Всяко направление има свои лични особености. Основната компликация тук е хълмистият терен. ВСУ са заели височина и няма да дойдат право против нас, другояче незабавно ще разберем ", споделя Багдад.

Според него насреща знаят с кого водят война. Следователно те не се доближават до " Вълците ".

" Отиват при съседите. Веднъж се вкараха в окоп без знакове за отличие. Действат единствено през нощта, освен това за малко. Не се вземат решение да ни атакуват ”, споделя снайперист с позивна “Москал ”.

Близо денонощие е бил на " точката " и не си е затварял очите - следваше задачата. „ Поразих го “, сопва се той.

Оборудването, с който е тръгнал на задача, е съвсем петдесет кг. От тях повече от 10 са пушка СВЛК-14С " Сумрак ". Удря на два километра.

Патрони за оръжия, апропо, снайперистът прави дружно с сътрудниците си. Понякога даже на фронта. Помагат и доброволци. Ако се купи, един ще коства от три до пет хиляди рубли (60-100 лв). А в случай че се сглоби самичък - до хиляда. На ден се създават най-малко 150 броя.

Наскоро Москал е бил порязан с шрапнел. Отказа да се изтегля. Изчаква да се стъмни - по този начин е по-безопасно.

" Медиците попаднаха под обстрел. Имаше ранени. Основното е, че се измъкнаха ", акцентира боецът.

ВСУ следи придвижванията. И се пробват да предизвикат, с цел да обмислен огневи точки.

„ Водят така наречен тормозеща пукотевица “, прецизира командирът на разследващата група с позивна “Струна ”. “Чакат ни край разрушената техника, с цел да нанесат удар. Затова към момента не ни е до евакуация на машините ”, изяснява той.

" Нашият дълг "

Медиците дежурят непрекъснато. " До сутринта петима ранени. Основният поток е през нощта. И до нас дохвърчат снаряди. Преди половин час - взрив - и всички бяха зашеметени. Но се опомнихме ”, споделя основният доктор на " Вълците " и демонстрира свежия кратер.

Основната им задача е да стабилизират положението на боеца. Тежко болните се изпращат в болница.

" Тук лекуваме единствено леко ранените. Например с травма. Сега има трима такива пациенти, слагаме капкомери, следим. След няколко дни ще се върнат на работа. Условията са бойни, само че все пак има всичко за първа помощ ", лекарят с позивна “Док ” държи в ръцете си кутии цялостни с медикаменти.

Реаниматорът идва в Донбас като доброволец още през септември. Заедно със сина си, също доктор. А вторият отива картечар. В очакване на прекачване до зоната на спора е. " Имам общо пет. Жена ми изпадна в нервност, когато момчетата и аз взехме решение това. Собственият ѝ брат умря в борба, един братовчед също се бие... Той е доста обезпокоен за нас. Но това е наш дълг ”, усмихва се той.

На евакуационния пункт на " Вълците " има лекари от други елементи, чиито бойци също държат северния фланг. Тук, по-специално е доброволческият отряд " Невски ". Медикът с позивна “Градус ” служи там.

Той дошъл преди няколко месеца от Липецк. През цялото това време е бил на фронтовата линия, живял в землянката. Вече съумял да избави доста, за което неотдавна получил Орден за смелост.

„ Наскоро влачихме войник. Мислехме го за отишъл си. Открита фрактура на дясната колянна става, закрита фрактура на бедрото. Нямаше пулс. Спасих го. Затова и ме наградиха. Макар и да не считам, че съм сторил нещо героично ”, споделя боецът.

През деня лекарите имат време за сън. Но не си затварят очите - поради непрекъснатите обстрели.

Без закъснение

" Вълците " държат позиции край Соледар. Дроновете камикадзе непрестанно нападат. След това се прибавят оръдията. Според бойците в този момент всичко е в ръцете на артилеристите.

" Контрабатареята на ВСУ е мощна. Ако изпратите, условно, пет снаряда, незабавно летят 10 в отговор ", изяснява военнослужещ с позивна “Младежа ”. Той е на 23 години от Екатеринбург. Той напуснал дребен бизнес и се причисли към бригадата при започване на годината.

След бойно дежурство той образова новодошлите на позиция. „ Няма време за отмора “, подмята той.

По проект следват занятия с гаубица Д-20. Войниците от артилерийския батальон разтоварват оръдието в полето, слагат го, насочват го към задачата, стрелят с халосен. И се обръщат. Първо, всичко би трябвало да се направи без неточности. След това, за скорост.

" Моята задача е да обясня правилото. Край Соледар би трябвало да действате бързо и тъкмо. Без закъснение ”, споделя инструкторът.

Образователният център

Особено внимание се отделя на образованието в бригадата. „ Вълците ” е едно от дребното звена със личен подготвителен център. Подготвят експерти от разнообразни профили. Курсът е с дълготрайност един месец.

" Към нас се обръщат подразделения на Министерството на защитата, частни военни компании, чиновници на органите на вътрешните работи. Потокът е огромен. Обучаваме и инструктори ”, изброява инструкторът Олег Блохин.

Те даже образоват пандизчии. За тях дава отговор войник с позивна “Кипиш ”. През март предходната година той е тежко ранен. Сега още веднъж е в строя - на полигона.

Контингентът е друг, периодите също. Някои са уплашени поради новите условия. Има и такива, които пропущат зоната ", споделя Кипиш. " Веднага изключваме мародерство и грабежи. Строго следим за дисциплината, съблюдаваме режима. И на занятията отношението към тях е същото, както при останалите. Що се отнася до останалите, имаме обща задача - всички кадети да се върнат живи ”, добавя инструкторът.

Опитни бойци също усъвършенстват уменията си тук - сред бойните задачи. Щурмоваците и разузнавачите схващат, че отбраната е краткотрайна. Рано или късно ще им бъде подредено да настъпят.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР