Танева е майка на 3-годишното дете Буда, както сама го

...
Танева е майка на 3-годишното дете Буда, както сама го
Коментари Харесай

Окончателно: Майката на Буда остава за месец в диспансера в Пловдив

Танева е майка на 3-годишното дете Буда, както сама го кръсти и което роди в домашни условия. До преди обществените да го лишават от дамата, то нямаше публикуван акт за раждане и ЕГН. 

Делото се гледа при закрити врата, като през днешния ден Танева се изправи пред магистратите за повторно, с цел да апелира решението на първоинстанционния съд. Магистратите от Районния съд също решиха по-рано, че майката на Буда би трябвало да остане в Центъра за психологично здраве. 

По време на делото в Районния съд юрист Костадинов изиска от магистратите 43-годишната жена да продължи лекуването си в домашни условия, а това искане бе повторено, само че още веднъж остана без почитание. 

Докато двучасовото съвещанието течеше, пред вратите на правосъдната палата се бяха събрали 20-ина души от цяла България, с цел да поддържат майката Танева. Протестиращите за Галя пееха високо " Кой уши байрака " и " Йовано, Йованке ", съобщи TrafficNews.bg. 

" Има Господ и Той вижда ", разясниха те. Според приятелите на Танчева това е похищение на деца, без значение, че е направено по закономерен метод.

Диагнозата на Галя Танева е лека форма на шизофрения, само че съгласно бранителя ѝ след привършване на лекуването тя ще е напълно нов човек.

След едномесечния престой в лечебното заведение Галя Танева ще бъде освободена и ще може да се прибере у дома, само че без 3-годишния ѝ наследник, който бе изведен от обществените чиновници и има издадена мярка за краткотрайна протекция. Момченцето към този момент се споделя Атанас Танев. Името му бе обещано служебно след решение на Пловдивския областен съд. Детето е настанено за развъждане в приемно семейство. 

Причината Галя Танева да не записва сина си е нейното твърдо разбиране, че " съществуването на хартия " би го направило вечно " плебей на дяволска система ".

3-годишното момченце е второто дете на дамата. Първородното ѝ бебе издъхна в края на април 2016 година при раждането в къщата ѝ в Иван Вазово. Тогава стана ясно, че новороденото се е задушило. Майката бе настанена в психиатрично заведение за известно време, само че откакто е освободена, спряла да си пие медикаментите и още веднъж се влошила.

Решението на Окръжния съд е дефинитивно и не предстои на обжалване.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР