Тандемът Мартинова - Михайлов ще поведе публиката на едно загадъчно

...
Тандемът Мартинова - Михайлов ще поведе публиката на едно загадъчно
Коментари Харесай

След Брюксел и Париж Нощ и ден на Мария Мартинова идва в София

Тандемът Мартинова - Михайлов ще поведе публиката на едно загадъчно и енигматично " пилигримство " към дълбините на човешката душа (Снимка: Личен архив)

Mузикално - поетичният театър " НОЩ И ДЕН " ще сплоти креативните сили на две ярки артистични натури - пианистката Мария Мартинова и артиста и музикант Владимир Михайлов.

Премиерата ще е в Зала " България " на 30 септември в 19:30 ч. Изпълнявайки емблематични произведения на френския импресионизъм и символизъм, тандемът Мартинова - Михайлов ще поведе публиката на едно загадъчно и енигматично " пилигримство " към дълбините на човешката душа.

Тандемът Мартинова - Михайлов ще поведе публиката на едно загадъчно и енигматично " пилигримство " към дълбините на човешката душа

В тази стратегия Музика и Поезия ще предизвикат съзнанието, отвеждайки го до една неизказна действителност. Това е първата колаборация сред двамата актьори, които ще " заведат " феновете в Зала " България " на темпераментно, енергично и виртуозно " странствуване " с музиката на Клод Дебюси, Морис Равел и актуалния композитор Грегорио Занон и с поезията на Пол Верлен, Шарл Бодлер и Алоизиюс Бертран.

Спектакълът " НОЩ И ДЕН " е самобитно завръщане към " вътрешния храм ", който от време на време изоставяме и в който изпитваме потребността още веднъж да влезем " - споделя Мария. Той е и формалното показване на най-новия ѝ албум " Nuit et Jour " (Rubicon Classics) пред софийската аудитория.

Проектът към този момент имаше своите министър председатели в Брюксел и Париж в края на 2022 година За " НОЩ И ДЕН " на Мария Мартинова International Piano Magazine написа:

" Яркият запис на Мартинова е дяволска буря на клавирното майсторство. Това, което прави този албум необикновен, е, че неговите програмни бележки са неразделна част от слушателското преживяване: част от литературния поток на съзнанието, предопределен да съпровожда музиката, непрекъсната поема в прозаичност, написана от самата българска пианистка, с литературни подмятания към Дебюси, вплетени в тях... Всяко произведение е подбрано, тъй че да пасне на нощната фикция на Мартинова. "

Проектът се реализира с поддръжката на Столична община и е в партньорство с европейската самодейност " Нощ на театрите ". Домакин на събитието ще е Зала " България ".

Билетите към този момент са в продажба - онлайн в уеб страницата на Eventim и на касата на Софийска Филхармония.

Мария Мартинова стартира да свири на пиано, въодушевена от богатото музикално завещание в фамилията си. Завършва НМУ във Варна с най-високо отличие, по-късно продължава образованието си в Националната музикална академия. Като притежател на влиятелната стипендия " Владимир Хоровиц " учи в Джулиард, а по-късно и в Кралската музикална академия в Лондон.

Като многостранен реализатор уговорките на Мария са я отвели до влиятелни зали като Jahrhundert Halle, Amsterdam Concertgebouw, De Doelen, Bozar, Flagey, the Barbican, St. Martin-in-the Fields, Queen Elizabeth Hall, Wigmore Hall, Cadogan Hall, Wiener Recital Hall, Alice Tully Hall, Зала " България ", Зала Варна Фестивална, Студио 1 на БНР. Тя е част и от интернационалната модерна танго сцена като създател на TANGUARDA.

Мария е прекрачвала граници, както на страни, по този начин и на жанрове, постоянно следвайки артистичното си кредо. Дълбоко въодушевена от театъра и танца, тя е мощно водена от вътрешната си потребност да опише на публиката история. Дискографията ѝ включва записи за EMI Records, Delphian Records, LP Classics, БНР и Rubicon Classics.

Линк към събитието във Фейсбук: ТУК

Инфо: impressio.dir.bg

 

 

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР