Тъмносиви мазни петна се носят по повърхността на водата, намерена

...
Тъмносиви мазни петна се носят по повърхността на водата, намерена
Коментари Харесай

Откриха химическо замърсяване на р. Искър в Нови Искър

Тъмносиви мазни петна се носят по повърхността на водата, открита е тръбата, от която се изливат химикалите.

Химическо замърсяване на р. Искър бе намерено през днешния ден в региона на гр. Нови Искър. Във водата плуват огромни мазни петна, които са видяни от бдителни жители, оповестиха пред Столица.bg. Сигналът е подаден късния след обяд през днешния ден на незабавния телефон.

На мястото незабавно се отзоваха екипи на дирекция " Аварийна помощ и предварителна защита " (АПП) на Столична община, полиция, Регионална инспекция за опазване на околната среда София, ИА " Околна среда " с мобилна лаборатория и от районното кметство в Нови Искър. След дълготрайно търсене и огледи във водата и към коритото е открит източникът на замърсяване.

Повече от час чиновници на АПП са газили в ледената вода и са разкрили от кое място се изливат химикалите. Тъмносиви мазни петна плуват по повърхността на водата. Веднага са взети проби, чийто резултати ще излязат на следващия ден.

В непосредственост до реката има индустриални цехове, само че към момента не е ясно тъкмо кой е замърсителят и от кое място идва тръбата, от която се изливат химикалите. Експертите са безапелационни, че няма заплаха за неселение
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР