Тъмните облаци над главата на финансовия министър все повече се

...
Тъмните облаци над главата на финансовия министър все повече се
Коментари Харесай

Трус в правителството! До дни Владислав Горанов подава оставка като финансов министър

Тъмните облаци над главата на финансовия министър от ден на ден се сгъстяват. В коридорите на Народното събрание през днешния ден към този момент се носеше слухът, че на следващия ден или в околните дни Владислав Горанов щял да подаде оставка, довериха пред Lupa.bg депутати.
По време на изключителното съвещание на Народното събрание през днешния ден в Народното събрание дойде министър председателят Бойко Борисов и заяви, че ДДС-то за книгите и заведенията ще падне на 9%. Министър-председателят обаче акцентира, че Горанов е изрично срещу тази мярка. И добави:
„ Имам му цялостно доверие, само че той не ми е шеф - аз съм му шеф. На който не му харесва, да си подава оставката и да продължава натам “.
„ Това на процедура е уволняване. И нищо не е инцидентно. Борисов желае да се отърве от горящия Горанов, с цел да не пламне и той около Божков и тия 700 млн. лева “, обясниха депутати от финансовата комисия в Народното събрание.
Опитните законотворци са уверени, че въпросът с ДДС-то е единствено мотив за по-елегантно отдръпване на финансовия министър.
„ Така и вълкът ще е утолен, и агнето цяло – Горанов, като заслужен експерт, няма да отстъпи от правилата си и по тази причина напуща, а Бойко Борисов се отърсва от него и негативите, които натрупа на кабинета “, обясниха тактиката ветерани в Народното събрание.
Другото, което смущавало Бойко Борисов, са съмненията му, че скоро може да изскочи и запис от срещите на Горанов с Васил Божков.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР