Там се подготвя инвестиция за 200 нови работни места Вицепремиерът

...
Там се подготвя инвестиция за 200 нови работни места Вицепремиерът
Коментари Харесай

Вицепремиерът Корнелия Нинова посети индустриална зона Божурище

Там се приготвя инвестиция за 200 нови работни места
Вицепремиерът и министър на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова посети индустриална зона " Божурище ", където се приготвя разширение и нова инвестиция за 100 млн. евро за строителство на най-голямата логистична база на Балканите. Очаква се откриването на над 200 нови работни места в зоната. На място тя прегледа проектите за строителството и разиска елементи по осъществяването на плана, оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия.

Министър Нинова организира диалози с управлението на ЕСО за създаване на свързващата инфраструктура, която страната би трябвало да обезпечи на вложителите. " Министерството на стопанската система и промишлеността е готово с регистъра на индустриалните паркове. Те са районно ситуирани по този начин, че да покрият цялата страна ", сподели Нинова.

" Изграждането на нови и разширението на досегашните зони е един от методите да се преодолеят районните разлики. Особено внимание ще отделим на Северозападна България. Икономическата рецесия принуди доста международни компании да съкратяват веригите на доставки и да търсят в нашата страна условия за пренасяне на бизнеса си. Ускорено би трябвало да се приготвят плановете за нови зони. Това са благоприятни условия за българската стопанска система и нови работни места ", съобщи министърът.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР