Там където се преглеждат жени и деца, не трябва да

...
Там където се преглеждат жени и деца, не трябва да
Коментари Харесай

12 семейни огнища на коронавирус са констатирани във Факултета

Там където се преглеждат дами и деца, не би трябвало да се одобряват други пациенти. Това съобщи в утринния блок на БТВ шефът на РЗИ-София доктор Данчо Пенчев.

Припомняме, че от през днешния ден се възобновяват плановите детски съвещания и наложителните имунизации,както и женските съвещания.

"Една огромна част от изследваните във "Факултета " и "Филиповци " бяха инфектирани с ковид. 60% от изследваните, в тази ситуация 12 души, бяха позитивни. Изследванията не престават ", сподели още той.

"На 700 проби са били обработени единствено за почивните 4 дни. Констатираха се 12 фамилни огнища на територията на "Факултета ". Това се дължи на прекомерно околните и доста контакти ", разкри шефът на РЗИ-София.

"Много от жителите сами желаеха да се изследват. Малко над 150 души са под наложителна карантина в двата квартала. Хигиената в кварталите е приемлива ", разяснява доктор Данчо Пенчев.

Безплатни бързи проби за искащите от квартал "Факултета "

"От тези квартали има 6 умряли и 30 приети в болница с ковид ", съобщи шефът на РЗИ-София.

"Една огромна част от хората са без признаци, само че са носители на болестта. Очакваме в идващите 10 дни да има покачване на заболеваемостта в София ", разяснява доктор Пенчев всеобщото завръщане в столицата след великденските празници.

Отново километрични колони от коли на влизане за София

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР