Там, където има газопроводи няма войни, дипломатично, тихо, спокойно, мотивирано

...
Там, където има газопроводи няма войни, дипломатично, тихо, спокойно, мотивирано
Коментари Харесай

Борисов: Там, където има газопроводи, няма войни, дипломатично, тихо да отстоим нашия интерес


Там, където има газопроводи няма войни, дипломатично, безшумно, умерено, стимулирано да отстоим нашия интерес, тъй като той не би могъл да бъде в полза на други страни. България и Македония дадоха огромен образец в Европа, че и на Балканите има страни, без значение от огромните несъгласия в предишното, които са подписали контракт и нещата потеглят напред.

Това съобщи министър председателят Бойко Борисов по време на 12-та годишна среща на бизнеса с държавното управление под мотото „ Големите въпроси на 2018 ”, съобщи кореспондент на БГНЕС.

На форума присъединяване вземат министърът на финансите Владислав Горанов, шефът на Българска народна банка Димитър Радев, анализаторът Иван Кръстев и други Сред главните въпроси са тези за човешките запаси на пазара на работна ръка и демографската рецесия. Борисов приказва на тематика: „ Какво може да направи държавното управление за задържане и развиване на човешкия капитал. Икономическата тактика на кабинета и предпочитаните европейски политики ”.

Благодарение на учителите доста деца се върнаха в просветителната система, а що се касае до стопанската система и финансите, мисля, че ни е сме от най-дисциплинираните в Европейски Съюз, съблюдаваме си разпоредбите, само че се надявам нашето общество да знае, че България се отнася ангажирано към уговорките си, продължи Борисов. И всички, които са пристигнали на нашата граница са видели, че мигрантската вълна е нула, по дни мога да ви кажа, че е нула. Всички стигнаха до извода, че съглашението с Турция би трябвало да се преподпише и да намерим рационално решение, с европейските сътрудници, работим по тази тематика, акцентира той.

Не обичам да разделям Балканите на Западни и други. Борисов прикани и други страни на Балканите да последват образеца на България. Той изброи предпочитаните оси на коридорите до момента, както и главните, която би трябвало да се създадат. Борисов желае и третият мост на Дунав сред България и Румъния да стане факт. Като добави, че средства за тези планове могат да се намерят. Който инвестира- той ще има въздействие, счита Борисов. И призна, че тук имат голямо въздействие и Турция, и Русия, и Китай, по разнообразни аргументи.

Трябва да поработим и по тематиката Европа- Китай. Затова ние вършим верните неща, счита министър председателят.

България ще продължи да има геостратегическо място като газопреносна система или ще стане единствено клиент- слушам и двете отзиви, уточни Борисов. На тези, които показват противоположното на моето за газовия хъб, което за наслада и Европейска комисия, и канцлерът поддържаха единствено преди дни, би трябвало да кажат- ние се отхвърляме от големите вложения, направени от страната, милиарди в газопреносната система и ще станем единствено клиент. Аз особено смятам, че това не мога да го позволи и не е редно да го дописна, и работим доста интензивно това да се случи, сподели Борисов. Всички прогнози на анализатори, че Украйна няма да бъде заобиколена, тъй като южното трасе са НАТО-вски страни, също се оказаха доста неверни. НАТО-вска Гърция, НАТО-вска Турция, НАТО-вска Италия поеха ПОСЕЙДОН- южния газов кулоар за сметка на преноса през Украйна. И на 1-ви януари 2019 година ние ще осъмнем с „ Турски поток ”. Всички,които приказваха, че руснаците нямали пари, нямали по какъв начин да го построят, било надълбоко морето, какви ли басни не чух тогава- съобразихме се с нашите европейски сътрудници, преданост демонстрирахме… и сега над 450 км „ Турски поток ” са подготвени,подчерта Борисов. А тръбите на нашите пристанища, които бяха, от ден на ден понижават, добави той. Ние като страна добре би трябвало да си създадем сметката, запазвайки изключителната си преданост към Европейски Съюз и НАТО, само че дипломатично, безшумно, умерено, стимулирано да отстоим нашия интерес, тъй като той не би могъл да бъде в полза на други страни, означи министър председателят. Да загубим ние преноса в интерес на Гърция, Турция и Италия не смятам, че е нещо, което български политик би одобрил. Може да има и противоположното мнение, само че най-малко аз по този начин смятам, сподели той. А там, където практиката го демонстрира, има газопроводи, там няма и войни, означи по въпроса Борисов. Има там, където няма нищо, добави той.

Борисов приказва и за имиджа на България, за внушенията към страната ни от предишното, като даде образец, че в съзнанието на доста хора страната ни е тази, от която е стрелеца по папата.

България е подготвена за Шенген и всички европейски страни го признават, като се изключи една- поради личната си сигурност и боязън има запаси, сподели Борисов в отговор на въпрос от залата. Ние сме си свършили работата, границата не е непробиваема, тази ограда е да спре един напън, безапелационен бе той. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР