Там е съставена комисия по казуса. Разбрах, че българските власти

...
Там е съставена комисия по казуса. Разбрах, че българските власти
Коментари Харесай

Валя Ахчиева: Всички по веригата в криминалната схема на търговията с лекарства са фарма мафия

" Там е формирана комисия по проблема. Разбрах, че българските управляващи са споделили, че са почнали законова смяна и следствие от способените органи. Полицаите проверяваха, екипът на Министерството на здрвеопазването образува работна група и написаха корекция в Закона за здравното обезпечаване – че всеки по веригата на медикаментите, както и лечебните заведения, са длъжни за вписват серийния номер на всяко едно лекарство, както и че здравната каса ще заплаща единствено за тези медикаменти, които са вписани във верификационната система ", уточни Ахчиева пред БНР.

 

" В него се вижда по какъв начин всички овластени приказват с грижа и с готовност да спомагат и да бъдат положителните в този колосален филм ", изясни тя.

 

" Те са разполагали по някакъв метод с власт през последните години. Защо депутатите от всички цветове в последните няколко Народното събрание не притиснаха властта да се запълни тази законова дупка? ".

 

Системата СЕСПА беше основана през 2019 година, подсети Ахчиева.

 

" Три години е работила с неверна формула. Но за какво откакто се написа вярната преди година и половина още веднъж има дефицит на медикаменти? Причините са други. Ако никой в страната не знае какво количество от едно лекарство е импортирано, по какъв начин софтуерът на системата ще пресметна какъв брой са 65% от него? Ако някой неточно вкарва количествата и никой не ги управлява, изобщо за каква СЕСПА приказваме? Тя би трябвало тотално да се промени. Въпросът е по какъв начин ще се управлява 100% от медикаментите да се вкарват в системата. Напоследък тече някакъв ялов диалог в ефира сред обособените играчи коя била " фарма мафията ". Всички по веригата, които вземат участие в престъпната скица на търговията с медикаменти, са " фарма мафия ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР