Тълпи работници от Газа се завръщат на палестинската територия, след

...
Тълпи работници от Газа се завръщат на палестинската територия, след
Коментари Харесай

Палестински работници се завръщат в Газа след експулсиране от Израел

Тълпи служащи от Газа се завръщат на палестинската територия, откакто Израел изгони хиляди от тях и се зарече да откаже всевъзможни нови разрешителни.

Газа е изправена пред непрекъснати бомбардировки и изострен дефицит на основни доставки.

Организация на обединените нации изрази своето опасения за сигурността на служащите в „ необикновено сложната и рискова обстановка “.

Преди войната на повече от 18 000 палестински служащи беше позволено да преминат от Газа в Израел и окупирания Западен бряг.

Израел подозира, че Хамас, който ръководи Газа, може да е получил информация за местата, които е нападнал на 7 октомври от жителите на Газа, работещи в кибуците.

Израелските медии цитират източници от разузнаването, които допускат, че проектите на обособените домове в тези общности - и близостта на израелската отбрана - са измежду детайлностите, които може да са били предадени на.

Безпрецедентното нахлуване против Южен Израел от Хамас преди съвсем четири седмици умъртви повече от 1400 души. Израелските военни споделят, че други 242 са били отвлечени и са държани заложници в Газа.

Вследствие на офанзивата Израел стартира въздушна акция и наземна атака в линията Газа, палестински анклав. Здравното министерство на Газа, ръководено от Хамас, споделя, че повече от 9000 души са били убити.

Преходите към Газа също бяха затворени, защото Израел ускори блокадата си, което остави палестинските служащи блокирани в Израел седмици наред.

Следвайте последните актуализации онлайн Джереми Боуен: Пет нови действителности след четири седмици война Израел се зарича да прекъсне връзките си с палестинския анклав

Обявявайки експулсирането на служащи, израелският министър председател Бенямин Нетаняху повтори задачата си да прекъсне всички връзки с Газа.

Публикация в X, известна преди като Twitter, от неговия офис продължаваше да споделя: „ Няма да има повече палестински служащи от Газа. Тези служащи от Газа, които са били в Израел в деня на експлоадирането на войната, ще бъдат върнати в Газа. Израел в деня, в който Хамас стартира смъртоносните си офанзиви.

Работите, заемани от жителите на Газа - в браншове като селско стопанство или строителство - изискваха заплати до 10 пъти по-високи от тези на служащ биха могли да печелят в Газа, съгласно организация Ройтерс.

Тълпи от мъже бяха снимани в петък, употребявайки пропускателния пункт Керем Шалом от Израел към Газа, който нормално се употребява единствено за артикули.

Пропускателно-пропускателният пункт е източно от граничния пункт Рафа - сред Газа и Египет - през който стеснен брой хора съумяха да изоставен Газа от сряда.

Някои от тези, които приказваха с Ройтерс в Керем Шалом, споделиха, че са били арестувани и измъчвани от израелските управляващи след офанзивите на Хамас.

Офисът на Организация на обединените нации за правата на индивида съобщи, че е " надълбоко угрижен ", че " минимум 4000 палестински служащи и болнични пациенти са били арестувани без задоволително правно съображение ", когато Израел анулира разрешителните им за работа след събитията от 7 октомври. < /p>

BBC се обърна към израелските управляващи за коментар по отношение на хипотетичното малтретиране на служащи от Газа в ареста.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР