Тълпи от вярващи се втурнаха към историческа статуя на Исус

...
Тълпи от вярващи се втурнаха към историческа статуя на Исус
Коментари Харесай

Над милион вярващи се стекоха на ежегоден католически фестивал в Манила

Тълпи от вярващи се втурнаха към историческа скулптура на Исус Христос на годишния фестивал във филипинската столица, който е едно от най-големите международни шоута на ревностния католицизъм, съобщи БГНЕЕС като се базира на Агенция Франс Прес.

Хората имат вяра, че докосването до Черния Назарянин или наличието им там може да излекува болните или да им донесе шанс. Статуата на разпънатия Христос носи това име, тъй като се счита, че е оживяла в пожар през 17-ти век, до момента в който е била на път към Филипините- бастион на католицизма в Азия поради 400-годишната история като испанска колония.

Според полицията, вярващите са били повече от един милион. Шефът на полицията във Филипините Оскар Албайалде сподели, че е разположил над 7 000 чиновници, с цел да охраняват събитието, а мобилните телефонни мрежи са били прекратени като защитна мярка против отдалечено взривяване на бомби.

Църковните управляващи споделят, че практиката е витален израз на религия измежду нацията от 105 милиона души, която е преобладаващо християнска. Сред тях има повече от 80 милиона католици.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР